Potvđeno za SportSport.ba

Simon Rožman u velikom problemu, otkriveno zašto Renan Oliveira nije u sastavu FK Sarajevo! · Saznajemo

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju danas u gostima protiv Sloge Meridian utakmicu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje našao se Renan Oliveira koji uopšte nije u konkurenciji za današnju utakmicu, te se sada zna i zašto.

Sloga i Sarajevo otvaraju današnji program kada je u pitanju najjači rang fudbala u našoj zemlju, a utakmica koja se igra u Doboju počet će u 13:30 sati.

Sat vremena prije početka utakmice Vlado Jagodić i Simon Rožman objavili su početne sastave, a u centru pažnje našao se brazilski napadač Renan Oliveira kojeg danas uopšte nema u konkurenciji za meč u Doboju.

Renan je ponajbolji igrač bordo kluba, ali Rožman danas ne može računati na usloge ovog napadača i umjesto njega mjesto u vrhu napada zauzeo je Hamza Čataković.

Kako je za SportSport.ba potvrđeno iz FK Sarajevo u pitanju je povreda, odnosno istegnuće lože.

To je sigurno veliki udarac za Sarajevo jer prema prvim neslužbenim informacijama Renan će biti van terena oko tri sedmce i kako stvari stoje propustit će veliki derbi protiv banjalučkog Borca koji se igra na Koševu idućeg vikenda.

Za Rožmana bi to sigurno bio veliki udarac s obzirom da je Renan ove sezone jedan od najboljih igrača Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brazilac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio sedam golova i dodao četiri asistencije. Kakav značaj ima dovoljno je reći da je zabio već šest golova na 11 utakmica u Premijer ligi.

Inače, Renan je u Sarajevo stigao početkom ove godine iz ukrajinskog tima Kolos Kovalivka, te ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.