Jagodić i Rožman otkrili sastave pred okršaj Sloge i Sarajeva

Meč se igra u Doboju

Jagodić i Rožman otkrili sastave pred okršaj Sloge i Sarajeva

Endin Čaušević, foto: Esmer Oštraković

Sloga Meridian i Sarajevo otvaraju današnji program 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine utakmicom u Doboju, a već su poznati i početni sastavi.

Jasno je da Sarajevo ima ulogu velikog favorita u današnjem meču, no sigurno je ni da se Sloga neće predati tako lako što su Dobojlije pokazale i u prvom okršaju ovih ekipa.

Naime, Sloga je pored Širokog Brijega jedini tim koji je u 11 kola u dosadašnjem dijelu sezone uspjela da nanese poraz Sarajevu i to na Koševu gdje su izabranici Vlade Jagodića slavili sa 2:1.

Sigurno je i da će igrači Sarajeva biti posebno motivisani da se osvete Slogi za taj poraz što nam garantuje dobru fudbalsku predstavu u Doboju.

Utakmica se igra s početkom u 13:30 sati, a Jagodić i Simon Rožman već su objavili početne sastave svojih ekipa, najveću pažnju privukla je činjenica da Renana Oliveire nema u konkurenciji za meč protiv Sloge.

Oglasi

Sloga: Trako, Nikolić, Redžić, Karać, Dujaković, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Jović, Vidić.

Sarajevo: Šahinović, Čataković, Hasić, Julardžija, Radović, Soldo, Aničić, Mulalić, Anđušić, Đuričković, Mustafić.

Na klupi Sloge su: Šćekić, Dadić, Omić, Šipovac, Berbić, Baranovi, Milojević, Perković, Batar, Mrzić, Dujaković.

Na klupi Sarajeva su: Rogić, Trako, Penaranda, Ališah, Avramovski, Buljubašić, Ziljkić.

Sloga se pokazala kao ekipa koja baš "ne leži" Sarajevu jer je u četiri okršaja u Premijer ligi klub iz Doboja upisao dva trijumfa, dok je Sarajevo slavilo tek jednom, a jedan meč završen je bez pobjednika.

Glavni sudija današnje utakmice je Luka Bilbija iz Prijedora, a njegovi pomoćnici su Jure Musa (Čitluk) i Arnel Novalić (Doboj). Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Sarajevo je trenutno drugoplasirano na tabeli sa 23 boda, dok je Sloga na sedmoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Koji gigant Rozman 2 suta zna da ima Renan a Borac sljedeci. Tako se to radi Anicic i Ziljkic mislim da imaju jos po 2 zuta i to je to
0 1
Drakula
4-1-2-3 formacija. Djurickovic vjerovatno zadnji vezni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi