Rožman svjestan problema koji čeka Sarajevo i danas: "Igramo nogomet kakav možemo"

Novi ispit za bordo momke

Rožman svjestan problema koji čeka Sarajevo i danas: "Igramo nogomet kakav možemo"

Samir Mlaćo

Novi ispit za nogometaše Sarajeva danas je u Doboju. Bordo momci će u goste Slogi, timu koji je na otvaranju ove sezone odnio puni plijen sa Koševa.

Trener Sarajeva tada nije bio Simon Rožman, te će ovo biti njegov prvi meč sa Slogom.

Susret se igra od 13:30 sati, a Rožman je najavio isti.

"Mi računamo na sve igrače koji su sto posto spremni, Aničić i Penaranda su tu, a upitni su Francis i Zeljković", rekao je Rožman te se dotakao problema sa terenima koji stvaraju muku njegovoj ekipi.

"Mi igramo nogomet kakav možemo, a ne kakav bismo htjeli. Najbitnije je da si u nekim situacijama pametan, sada je bitno da smo blizu gore, a svjesni smo šta je dobro, a šta ne. Mislim da smo na dobrom putu, da igrači daju sve od sebe i onda ih to nagradi i kada nije sadržaj baš najbolji".

Očekivanja pred Slogu?

Oglasi

"Oni kući igraju jako dobro, respektujem ih. Disciplinirani su u fazi odbrane, no mi imamo svoj cilj kako doći do tri boda. Naši igrači znaju šta mi želimo i vjerujemo da će rezultat doći", dodao je slovenski stručnjak.

Slaviša Radović je bio jedan od junaka protiv Igmana.

"Drago mi je zbog pogotka, to mi mnogo znači, ali u prvom planu je ekipa".

Istakao je da svoje pogotke poklanja svojim sinovima Luki i Kosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i meča u Doboju.

"Oni igraju dobro kući, imaju maksimalan učinak, te mislim da neće biti neka ljepotica od utakmice. Imaju visoke igrače, ali mi želimo pokazati karakter i nadam se osvojiti tri boda", dodao je lijevi bek.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
HAJMO MOMCI!
5 0
Malac
1946
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti