Kroos u centru pažnje

Hladna njemačka krv: Stadion ključa, a on kao da se ništa nije desilo - Jedan potez bio je sve!

Eldar Ganibegović

Real Madrid večeras je nakon preokreta savladao Barcelonu u El Clasicu. Junak je bio Jude Bellingham, no u centru pažnje se našao i njemački veznjak, Toni Kroos.

U terminu od 16:15 sati danas je igran El Clasico. Real Madrid je nakon preokreta slavio na Montjuicu s 1:2.

Gundogan je doveo u vodstvo Barcelonu u šestoj minuti, da bi u drugom poluvremenu s dva gola Jude Bellingham ponovo bio junak Real Madrida i to u svom prvom El Clasicu (takmičarskom).

Englez je prvi pogodak postigao u 68. minuti i poravnao rezultat na 1:1. Snimljena je reakcija na klupi Kraljeva, a posebno se izdvojio Toni Kroos.

Stadion je proključao, dio zbog datog, dio zbog primljenog gola, skočili su svi i na klupi gostiju. Svi osim Nijemca.

Bez ikakve reakcije Kroos je ispratio pogodak Bellinghama. Nije se nikakva promjena facijalne ekspresije mogla uočiti.

Dobio je Englez od njega "priznanje" samo jednim potezom - blagim pljeskanjem rukama. Pogledajte.

Da li je veznjak možda bio razočaran što ga je Carlo Ancelotti izveo već u 63. minuti saznat ćemo samo ako on o tome bude javno govorio. Ko zna, možda je upravo to razlog ovakve reakcije. 

Bilo kako bilo, sigurno da je nakon utakmice sretan i zadovoljan jer je njegov tim slavio kod velikog rivala i to pogotkom u nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ove utakmice Real Madrid ostaje prvi s 28 bodova koliko ima i Girona, Barcelona ima četiri manje, no Atletico Madrid ima 22 i dvije utakmice manje od Reala i Girone te ima priliku da se izjednači s njima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti