Malo je sretnika kao što je Luka Modrić - Sasvim slučajno je ispao veliki heroj Reala

Imao je sreće

Malo je sretnika kao što je Luka Modrić - Sasvim slučajno je ispao veliki heroj Reala

Midhat Šljivak

Real Madrid je u El Clasicu kao gost savladao Barcelonu s 2:1. Oba gola postigao je Jude Bellingham, a kao asistent za drugi gol navodi se Luka Modrić. Njegova asistencija je plod slučajnosti jer nije dobro primio loptu koja se odbila do Engleza, a ovaj je to iskoristio i zabio je gol za pobjedu u nadoknadi.

Jude Bellingham je junak Real Madrida. S dva gola Englez je režirao preorket Kraljeva kod najvećeg rivala Barcelone (2:1) i donio je svom timu tri boda.

Do pobjede je tim Carla Ancelottija došao u 91. minuti meča. Dani Carvajal ubacuje loptu s desne strane, Luka Modrić ju je pokušao umiriti, ali u tome nije uspio.

Ipak, njegovo loše primanje lopte dovelo je do gola. Ona se doslovno odbila od Modrića i došla je do Bellinghama koji postiže pogodak za pobjedu Reala od 2:1.

Interesantan je bio razgovor koji je snimljen između Modrića i Bellinghama nakon gola. Sav oduševljen hrvatski veznjak je povikao prema Englezu: "Kakva asistencija"...

Oglasi

Ovo je Luki bila prva asistencija sezone. Ni kriv, ni dužan je upisao prvu asistenciju sezone u svom devetom nastupu u La Ligi i postao je heroj Reala uz Judea Bellinghama.

S druge strane Jude Bellingham je pokazao da je trenutno jedan od najboljih fudbalera na svijetu. Ovo mu je bio 13. meč sezone i ima učinak od 13 golova i tri asistencije.

Nakon pobjede u El Clasicu Real Madrid je ponovo na vrhu tabele u La Ligi. Kraljevi su osvojili 28 bodova, koliko ima i drugoplasirana Girona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca do ove utakmice nije imala poraza. Danas su doživjeli prvi, pa su sada na trećoj poziciji s 24 boda uz mogućnost da tu poziciju izgube od Atletica.

Katalonci naredne sedmice imaju još jedan težak izazov. Idu u San Sebastian kod Real Sociedada, a Real dočekuje Rayo Vallecano.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino12
Molim Admina / Autora da od**** sa postovima o Modricu. Liku - smorio si. Ne znam sta rade urednici ovog portala al definitivno niste normalni. Izvjestavate o Modricu i Tadicu svakodnevno. Imate dovoljno BH sporta !!
5 3
Samo_Realno
Dino Dino , uzmi bobu , lezi malo....pa Modric je unio preokret u igru Reala , ako si gledo tekmu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi