VIDEO: K. Dedić

Press konferencija nakon meča na Mokrom Docu

Rendulić: Morali smo utakmicu završiti u prvom poluvremenu; Karačić: Nismo razočarali

Haris Zilić

Hercegovački duel Posušja i Zrinjskog u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine okončan je remijem 2:2. Tako su Posušaci još jednom pokazali da su neugodan protivnik za Zrinjski jer su ih u prvom dijelu sezone prije skoro dva mjeseca savladali u Mostaru rezultatom 1:0.

Po završetku meča na Mokrom Docu održana je i zvanična press konferencija. Svoje viđenje susreta dali su treneri oba tima Krunoslav Rendulić i Branko Karačić.

Prvi je komentar dao trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

"Morali smo utakmicu završiti u prvom poluvremenu, promašili smo prazan gol. Na kraju meč je prelomio crveni karton Ramića. Dali smo u drugom poluvremenu koliko smo mogli", rekao je Rendulić i dodao:

"Kada imate igrača manje prisiljeni ste na defanzivu, Posušje je u nastavku imalo incijativu, imali su prilike i mi smo imali šasnu preko Ćužea i na kraju podijela bodova."

Nakon toga riječ je imao trener Posušja Branko Karačić koji nije krio zadovoljstvo osvojenim bodom.

"Kada igrate protiv prvaka Bosne i Hercegovine ne samo prošle sezone nego prethodnih godina, onda svaki rezultat u plusu mora biti dobar. Mislim da smo poklonili prvi gol, a nakon toga nas Zrinjski nije nokautirao iz dvije dobre situacije.

Vratili smo se u utakmicu, dva puta gubiti i dva puta se vraćati u utkamicu protiv Zrinjskog govori da smo zaslužili bod", izjavio je Kračić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U drugom poluvremenu nismo fino radili neke stvari, nismo incijativu pretvorili u više od ovog boda. Tako je za nas trenere od tuge do veselja, moramo biti sretni s ovim bodom.

Moji igrači zaslužuju čestitke i sigurno nismo razočarali gledatelje u Bosni i Hercegovini, poštujemo sve protivnike, ali vjerujemo u svoj kvalitet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.