Zrinjski u Posušju "prosuo" dva boda u borbi za prvaka
FOTO: K. Dedić

Uzbudljiv meč na Mokrom Docu

Zrinjski u Posušju "prosuo" dva boda u borbi za prvaka

Haris Zilić

U 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Posušja je na Mokrom Docu dočekala aktuelne prvake Bosne i Hercegovine ekipu Zrinjskog, a meč je ponudio dosta drame, uzbuđenja i na kraju je rezultat glasio 2:2.

Zrinjski nije mogao zamisliti bolji početak meča. U trećoj minuti Ćuže je centrirao s desne strane, užasna reakcija Kolića, što koristi Bilbija i sa dva metra glavom pogađa za 0:1.

U devetoj minuti Zrinjski je mogao nokautirati domaćine. Velika prilika prvo za Ćužea čiji šut brani Kolić, a onda na odbijanac natrčava Jukić i sa nekih osam metara iskosa ne pogađa praznu mrežu.

Jukić opet sa nekoliko metara ne pogađa gotovo praznu mrežu. Na golu je bio jedan igrač Posušja, a to se dešavalo u 21. minuti susreta.

Promašaji Zrinjskog su kažnjeni u 25. minuti. Kamenar je centrirao iz slobodnjaka, Marić na pravom mjestu, glavom pogađa za 1:1.

Nastavila se ludnica na Mokrom Docu u 34. minuti, s nekoliko metara je loptu pod prečku zakucao Ivančić za vodstvo Zrinjskog 1:2

Oglasi

U finišu prvog poluvremena velika drama u Posušju. Ramić je dobio crveni karton i Zrinjski je ostao s igračem manje. Mladi fudbaler mostarkog tima je udario Kamenara rukom u glavu, a igrač Posušja je također dobio žuti karton. Minut kasnije, Begić je pogodio za 2:2 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prva prilika u 54. minuti, imali su je domaći, Erick je pokušao sa više od 25 metara, lopta je otišla visoko preko gola Zrinjskog. Uzvraća Zrinjski u 58. minuti, Ćuže je šutirao, blokiran je njegov udarac.

Odbrana Zrinjskog u 63. minuti blokira pokušaj Begića, a u 72. minuti nakon pokušaja Mandića, lopta ide pored gola gostiju iz Mostara.

Posušje je imalo igrača više u drugom poluvremenu, pokušavali su ofanzivnijom igrom doći do drugog trijumfa ove sezone protiv Zrinjskog, ali ostalo je do kraja 2:2.

Iako su imali igrača više, mogu u Posušju biti zadovoljni ovim bodom, dok je Zrinjski "prosuo" dva vrijedna boda u borbi za novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 12. kolo:

HŠK Posušje - HŠK Zrinjski 2:2 (Marić 25', Begić 45+2'/Bilbija 3', Ivančić 34')

HŠK Posušje: Kolić, Vrgoć, Kamenar, Mandić, Begić, Marques, Marić, Bešlić, Maglica, Babić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jukić, Kiš, Radić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Memija, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Bog i Hrvati
0 5
bk123
S obzirom da smo čitavo pol igrali s dva igrača manje (Ramic isključen a Sabljic je svakako igrač manje) dobar i bod...Sabljicu se zahvaliti i poslat ga na posudbu u Branitelj ako ga htjednu primit...Panj najveći je Sabljic
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi