Detalj sa meča u Zenici

Plemići očekivano idu dalje u Kupu BiH

Zrinjski deklasirao Čelik u Zenici, dugo će se pamtiti prvo poluvrijeme

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Zrinjski se lakše od očekivanog obračunao sa Čelikom u susretu šesnaestine finala Kupa naše zemlje.

Završilo je 6:0 za goste iz Mostara, a već nakon prvog dijela sve je bilo riješeno.

Silovito je krenuo Zrinjski, te već u sedmoj minuti Sabljić glavom matira Durmu i najavljuje golijadu svog tima. Tri minute kasnije penal za Plemiće. Isaković je bio neoprezan, a sudija Antonio Tomić opravdano pokazuje na bijelu tačku.

Loptu je uzeo Maglica i sigurno pogodio. Čelik je djelovao potpuno izgubljeno, bezidejno, a gosti raspoloženo i motivisano da postignu što veći broj pogodaka.

Na novi pogodak čekali smo do 25. minute kada je Malekinušić raspalio po lopti sa peterca i zakucao loptu pod prečku Zeničana.

U 32. minuti na semaforu je pisalo 0:4. Ovaj put Čanađija se poigrava sa domaćima, ubacuje pred gol, a tamo je raspoloženi Sabljić.

Do kraja prvog dijela još jedan pogodak Sabljića, njegov hat-trick, te nevjerovatnih 0:5 i dominacija kakva se rijetko viđa.

Čelik se uspio odbraniti do prvog poluvremena, a golman Zrinjskog Marića gotovo da se nije imao priliku ni zagrijati tokom meča.

U nastavku također dominacija Zrinjskog, Čelik nije imao ideje da bilo šta ozbiljnije napravi, no nismo vidjeli veliki broj prilika.

Krunoslav Rendulić je mijenjao, šansu su dobili i ostali nogometaši sa klupe, a u 70. minuti Kiš je imao veliku šansu, no nije bio precizan.

Pet minuta kasnije Prskalo pogađa prečku gola Čelika i Zeničani mogu biti sretni kako su prošli u nastavku igre.

Priču je završio u 88. minuti Mišić koji je pogodio za 6:0. Bila je to prava 'bomba' i domaći golman nije imao šanse da zaustavi ovaj pokušaj.

Susret na Bilinom polju odigran je pred više od 5.000 navijača. Čelik se sada okreće Prvoj ligi FBiH gdje u nedjelju dočekuje FK Budućnost, dok Zrinjski je također domaćin, tačnije u okviru 13. kola Premijer lige Plemići dočekuju FK Tuzla City.

Kup BiH, šesnaestina finala:

NK Čelik  Zenica - HŠK Zrinjski Mostar 0:6

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Čelik: Durmo, Vardo, Mehić, Durmiš, Međuseljac, Isaković, Mašić, Žuna, Sivac, Begić, Smajić.

HŠK Zrinjski: Marić, Marin, Čanađija, Zlomislić, Sabljić, Radić, Malekinušić, Memija, Maglica, Senić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.