Sigurno će gosti imati veliku podršku navijača

Oba tima žele tri boda: Novi duel GOŠK-a i Veleža otvara 13. kolo Premijer lige

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Danas se igra prvi meč 13. kola Premijer lige naše zemlje.

U Gabeli od 18 sati igraju NK GOŠK i FK Velež, te će sigurno biti veoma zanimljivo. U prvom meču ova dva tima na startu ove sezone bilo je 0:0 u Mostaru, iako je Velež pred sami kraj imao i jedanesterac, no Haskić nije bio precizan.

U posljednja četiri meča Rođeni su samo jednom slavili, a na posljednja dva meča, oba gostovanja, osvojili su 'samo' dva boda.

Nalaze se na četvrtom mjestu, dok je GOŠK također bio gost u posljednja dva meča. Gabeljani su uspjeli ostati neporaženi u Posušju, te zatim Tuzli, a sada dobre igre žele potvrditi pobjedom pred svojom publikom.

GOŠK zauzima deveto mjesto i ima 13 bodova, a u Gabeli mogu biti zadovoljni. Denis Ćorić radi itekako kvalitetan posao, GOŠK igra za gol više i sigurno je tvrd orah za sve rivale, iako ima najmanji budžet u ligi.

Gabeljani su zadnji put slavili prije pet kola protiv Igmana sa čak 4:0, a sada sa dosta optimizma dočekuju ovaj meč.

"Očekivanja za navedeni meč su dobra, s obzirom da nam se vraćaju igrači nakon povreda, bit ćemo u punom sastavu za ovu utakmicu. Očekujem pozitivan rezultat", rekao je član GOŠK-a Mateo Ramljak.

Velež je sigurno razočarao svoje navijače kod fenjeraša Zvijezde 09 u prošlom kolu (0:0). Sada se žele iskupiti, a sigurno će Rođeni imati veliku podršku sa tribina.

"Imamo 25 igrača na koje računamo, stalno rotiramo, pa vidjet ćemo. GOŠK je ozbiljna ekipa koja igra čvrsto, agresivno i nezgodan su rival. Pomrsili su račune mnogima favorita, taktički su disciplinirali i mogu biti neugodni u završnici.

Kod nas nema Mahmića i Krajnca, ostali su svi zdravi, vratio se i Edo Vehabović", rekao je šef struke Veleža Dean Klafurić.

Zanimljivo da se prije dolaska Klafurića u Velež sa Rođenima povezivao upravo trener GOŠK-a Denis Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na meču u Gabeli večeras od 18 sati dijelit će Dražen Marić iz Bijeljine, a pomoćnici su mu Josip Čolić (Kupres) i Bojan Makarić (Bijeljina). Četvrti sudija je Elvedin Topuzović (Tuzla).

Posmatrač suđenja je Alija Lizde iz Mostara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.