Hrabri GOŠK zasluženo nosi bod iz Mostara, Bobić odbranio penal Haskiću

Mreže mirovale na stadionu Rođeni

Hrabri GOŠK zasluženo nosi bod iz Mostara, Bobić odbranio penal Haskiću

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

U posljednjem meču nepotpunog drugog kola Premijer lige ovog vikenda snage su u Mostaru odmjerili Velež i GOŠK.

Na kraju je završilo 0:0, iako su domaći bili veliki favoriti.

Nismo vidjeli mnogo uzbuđenja, gosti su pružili hrabru partiju, te  su  sigurno sretniji dočekali kraj meča i posljednji zvižduk sudije Admira Musića iz Sarajeva.

Velež je bolje otvorio meč, imao mnogo veći posjed, ali izostale su prave prilike.

Krajn je pokušao sa 25 metara, Bobić je odbranio, a zatim gužva pred golom GOŠK-a, no nisu se snašli domaći, tačnije Džafić i Krajnc su zasmetali jedan drugom.

Pet minuta kasnije velika šansa za goste. Šero je presjekao jednu loptu, sjajno šutirao, no Hadžikić sjajno reaguje i na semaforu je ostalo 0:0.

Na pauzu se i otišlo pri rezultatu 0:0.

Oglasi

Velež je imao posjed i u drugom dijelu, krenuli su sve ofanzivnije, ali nije bilo ideje protiv sjajnog taktički postavljenog GOŠK-a.

Haskić je u 73. minuti imao veliku šansu, no sa osam metara je šutirao preko gola.

Pokušao je nakon toga i Oreč, dok gosti i nisu mnogo mislili na ofanzivu, s obzirom da je glavni cilj sačuvati mrežu na ovom teškom gostovanju, posebno nakon što su u prvom kolu upisali poraz na svom terenu protiv FK Tuzle City, no da su imali hrabrosti u pojedinim situacijama sve je moglo biti drugačije.

Veliku šansu imao je Janković, no prepao se situacije, pa je Zvonić uspio blokirati i spasiti Velež. Na samom kraju, u sudijskoj nadoknadi penal za domaće. Sudija Musić je potpuno opravdano pokazao na bijelu tačku, Haskić je uzeo loptu, no bivši Rođeni Adnan Bobić čita njegovu namjeru i šokira domaće.

Ostalo je 0:0 i GOŠK je zasluženo osvojio bod, a Denis Ćorić taktički odlično zaustavio Rođene. Nedostajalo je gostima malo hrabrosti ali i kvalitete u ofanzivnom dijelu da odnesu sva tri boda, jer su imali bolje šanse od Veleža koji nije pokazao mnogo, za razliku od prvog meča protiv Zvijezde 09 kada je efikasnom partijom sve oduševio (5:0). Žalit će Rođeni za jedanaestercom, ali moraju se okrenuti već derbiju narednog kola protiv Zrinjskog. 

Oglasi

Premijer liga BiH, 2. kolo

FK Velež - NK GOŠK 0:0

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Anđušić, Mlinarić, Šikalo, Džafić, Šturm, Vehabović, Mahmić, Krajnc.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup, Hasukič, Bradara, Musulin, Šero, Radenović, Mandić, Gogić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
kad se furda vrapcicka pohasi
4 8
user1659354598
Zrinjski vas pisa godinama dabogda to trajalo jos 100 godina smetljari federalni i jeste za te livade i federalne lige tamo vam je i mjesto i da hocete ispasti i nikada se ne vratili TM87
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi