Sve oči će biti uprte u Koševo: Poznata službena lica za mečeve 13. kola Premijer lige

Četiri duela u direktnom TV prenosu

Sve oči će biti uprte u Koševo: Poznata službena lica za mečeve 13. kola Premijer lige

Endin Čaušević

Utakmicom GOŠK - Velež već sutra otvara se 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem nas čeka nekoliko zanimljivih duela, a derbi će se igrati na Koševu između Sarajeva i Borca, te su poznata i službena lica za sve mečeve.

Sigurno je da nas u 13. kolu najjačeg ranga bh. fudbala očekuje dosta uzbuđenja, a sve oči će biti uprte na meč Sarajeva i Borca koji će se sastati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Utakmica između Sarajeva i Borca će se igrati u nedjelju sa početkom u 19:45 sati, a iz NSiBiH objavili su i ko će biti sudije na derbiju 13. kola.

Naime, glavni sudija će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, dok će njegovi pomoćnici biti Damir Lazić (Brčko) i Davor Beljo (Mostar). Četvrti sudija na mešu Sarajeva i Borca će biti Sabrija Topalović iz Zenice.

Kao što smo već napomenuli 13. kolo starta već sutra utakmicom GOŠK - Velež, a glavni sudija meča u Gabeli će biti Dražen Marić iz Bijeljine. Pomoćnici su Josip Ćolić iz Kupresa i Bojan Makarić iz Bijeljine, a četvrti sudac je Elvedin Topuzović (Tuzla). Utakmica se igra od 18 sati.

Oglasi

U subotu program starta od 13 sati kada će se u Konjicu sastati Igman i Zvijezda 09. Glavni sudija će biti Admir Musić (Sarajevo), a pomoćnici su Hasan Nanić (Bužim) i Edin Redžović (Sarajevo), dok je četvrti sudija Haris Halkić (Sanski Most).

Istog dana od 16 sati na Grbavici će Željezničar dočekati Slogu Meridian. Na ovom meču glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine, a pomoćnici su Marko Zelenika (Mostar) i Tarik Mulasmajić (Tešanj). Četvrti sudija je Mateo Musa iz Čitlika.

Pored meča na Koševu u nedjelju nas očekuju još dva susreta. Od 13 sati na Pecari se sastaju Široki Brijeg - Posušje, a u istom terminu će Zrinjski dočekati Tuzla City.

Meč na Pecari sudit će Dragan Kesić iz Gradiške, a pomoćnici su Stefan Tešanović (I. Sarajevo) i Sreten Udovičić (Prijedor), dok je čevrti sudija Dragan Todić (Doboj).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče utakmice u Mostaru glavni arbitar je Frano Jelić iz Širokog Brijega s pomoćnicima Enesom Đozićem (Sarajevo) i Dženanom Milićem (Sarajevo). Četvrti sudija će biti Antonio Tomić iz Kreševa.

U direktnom prenosu će biti četiri meča, a to su Željezničar - Sloga Meridian, Sarajevo - Borac, Zrinjski - Tuzla City i GOŠK - Velež. U prenosu neće biti dueli Široki Brijeg - Posušje i Igman - Zvijezda 09.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
HAHAH..Kad gamad genicidba igra u Banjaluci,sude mu srbi iz okolice Banjaluke ili clanovi kluba,kao Gigovic,Kesic,Njegomirovic..a kad tzv klub igra na strani bitne utakmice,e tada im treba "posteno sudjenje", pa stavljaju Peljtu.
7 0
Frane
Hebo mater ovdje se danima šizofrenično pisalo kako će Frnao Jelić "iz Mostara" suditi Zrinjski Velež čak je i ovaj rtd portal pravio članke o tome i naravno na kraju je bilo pojeo vuk magare, a ovdje mrtvo hladno Sarajlija sudi Sarajevo Borac i nitko ništa, isto je bilo kad su pokrali veleza na Koševu, plođeni se njima ispričavali.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi