Veliki derbi se igra u srijedu

Želite na derbi Osijeka i Hajduka? Nema ulaznica!

Samir Mlaćo

Veliki derbi u okviru zaostalog meča 3.kola HNL-a u srijedu igraju Osijek i Hajduka, a zanimanje javnosti je zaista veliko.

Osijek je nedavno slavio na Poljudu 2:0, ceh je tada platio Ivan Leko, sada već bivši trener Hajduka, a Osiječani sada žele novi trijumf.

Uključili bi se tako u borbu za sami vrh tabele. Klub je sada saopštio da ulaznica u prodaji više nema, odnosno da je Opus Arena rasprodana.

"Prodane su sve raspoložive ulaznice za derbi. Vidimo se u srijedu na Opus Areni", stoji u objavi NK Osijek.

Meč se igra u srijedu od 17 sati, a Osijek je trenutno na petom mjestu sa 21. osvojenim bodom, dok Hajduk ima 27 i dijeli lidersku poziciju sa Rijekom.

Zanimljivo da je i trener Osijeka prije par dana na press konferenciji zamolio sve da puste njegove igrače kako bi se koncetrisali na teren.

"Ne želim da pričamo o kartama, a svi zivkaju, gnjave...", rekao je Zekić.

Podsjetimo, Osijek je slavio na Poljudu 2:0, a strijelci su bili golovima Brleka i mladog bh. reprezentativca Naila Omerovića.

Hajduk će u ovom meču biti bez Darija Melnjaka koji će bit van stroja možda i do kraja sezone.

Pred njim je višemjesečna rehabilitacija prije ponovnog povratka na teren. Dario, sretno", stoji u objavi HNK Hajduk.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I navijači Hajduka tužno su gledali ovu objavu, ali poželjeli su što skoriji oporavak Melnjaku i nadu da će pomoći timu u borbi za prvaka. Peharu se nadaju svi u Splitu, bilo bi to slavlje za pamćenje u cijeloj Dalmaciji, te širom svijeta gdje Splićani imaju svoje fanove.

Melnjak je ove sezone odigrao 12 utakmica u prvenstvu te dodao po jedan pogodak i asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.