Osijeku se smiješe milioni - Fenomenalni hrvatski tinejdžer zaludio Evropu

Matković 'zapao' za oko mnogima

Osijeku se smiješe milioni - Fenomenalni hrvatski tinejdžer zaludio Evropu

Midhat Šljivak

NK Osijek uskoro bi mogao napraviti milionski transfer. Mladi napadač Anton Matković (17) privukao je veliku pažnju evropskih ekipa i očekuje se da bi talentovani klinac mogao napraviti veliki transfer.

Mladi napadač Anton Matković nova je 'zlatna koka' u izlogu hrvatskog fudbala. 17-godišnjak iz NK Osijek privukao je veliku pažnju evropskih klubova i interes za njegove usluge je ogroman.

Talentovani napadač 'zapao je za oko' ekipi Evertona. Tim s Goodison Parka prati njegove igre i neće biti nikakvo čudo ako Osijek uskoro dobije ponudu ovog kluba.

Pored engleskog kluba interes pokazuju austrijski prvak RB Salzburg i italijanski Sassuolo, a nema dileme da će se u borbu za njegov potpis uključiti i brojni drugi klubovi.

Radi se o dečku kojeg smatraju modernim napadačem. Visok je 191 centimetar, posjeduje izuzetnu brzinu i snagu i predviđa mu se svijetla budućnost.

Oglasi

Karijeru je ovaj tinejdžer počeo u redovima Marsonije iz Slavonskog Broda, član Osijeka je postao u ljeto prošle godine i trenutno je član juniorske ekipe ovog kluba.

Ugovorom s Osijekom vezan je do ljeta 2025. godine. Vrlo je moguće da će saradnja s njim biti produžena nakon što proslavi svoj 18. rođendan i treba ga očekivati u određenim utakmicama prvog tima.

Matković bi Osijeku mogao donijeti milione. Radi se o izuzetnom talentu na kojeg definitivno u budućnosti treba obratiti pažnju.

Hrvatska reprezentacija muku muči s klasičnim napadačima. Možda je baš Matković rješenje za budućnost koja za ovog momka izgleda zaista svijetlo, iako on ističe da mu je omiljena pozicija krila.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Definitivno je ovaj momak igrač na kojeg se treba obratiti pažnja u budućnosti i vidjet ćemo hoće li ostvariti karijeru kakva mu se predviđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi