Viktoria vodi na poluvremenu

Dinamo kao da je neko prokleo: Samo klubu iz Zagreba se može desiti ovako bizaran penal!

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama igraju trenutno u gostima protiv Vktorije Plzen meč četvrtog kola grupne faze Konferencijske lige, a nakon prvog dijela Modri gube sa 1:0 golom iz penala kojeg su skrivili na zaista bizaran način.

Dinamo još uvijek ima šansu da se plasira u nokaut fazu ovog takmičenja, ali ono što ne može da raduje navijače zagrebačkog tima jeste veoma loša forma u kojoj se nalazi ekipa Sergeja Jakirovića.

Jasno je da je Plzen večeras favorit, ali u Dinamu su se nadali da bi njihov tim možda mogao doći do bodova.

U prvih pola sata Modri su koliko-toliko i djelovali dobro na terenu, ali sve je palo u vodu u 35. minuti kada je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku.

Naime, nakon kornera jedan igrač Viktorije je glavom udario loptu koja je pogodila u ruku nesretnog Mišića, a sudija je bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

No, i ova situacija jasno je pokazala koliko Dinamo zaista nema sreće ove sezone. Mišić je bio leđima okrenut i uopšte nije ni vidio loptu, ali ruka je bila visoko u zraku zbog čega je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku.

Zbog čega je dosuđen penal za Viktoriju Plzen POGLEDAJTE OVDJE.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Chory čiji udarac je pročitao Zagorec, ali je lopta završila u mreži za vodstvo domaćih od 1:0.

Pogodak Viktorije pogledajte na OVOM LINKU.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.