Ovo je više od utakmice: Najavljen je nezapamćen pakao za Jakirovića i Ristovskog
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Poruka je jasna

Ovo je više od utakmice: Najavljen je nezapamćen pakao za Jakirovića i Ristovskog

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo u nedjelju će gostovati na Rujevici kod ekipe Rijeke, a domaći navijači najavili su paklen doček za trenera Modrih Sergeja Jakirovića i fudbalera Stefana Ristovskog. Oni ih smatraju izdajnicima jer su prešli u Dinamo.

Dinamo će u 14. kolu HNL-a u nedjelju gostovati na Rujevici kod Rijeke. Bit će to povratak trenera Sergeja Jakirovića u ovaj grad nakon što je iznenada odlučio prihvatiti ponudu hrvatskog prvaka i ostaviti ekipu Rijeke.

Zbog tog poteza bh. stručnjak je postao omraženo lice u ovom gradu. Na ulicama su već osvanuli transparenti protiv Jakirovića, ali i protiv fudbalera Stefana Ristovskog koji se također smatra izdajnikom.

"Jakir - Ristovski! Čeka vas pakao", poruka je navijača Rijeke pred nedjelji duel.

Poruka s ulica Rijeke (Foto: index.hr)

Sergej Jakirović je rijeku vodio od novembra prošle, pa sve do kraja augusta ove godine kada je iznenada odlučio otići s klupe i preuzeto velikog rivala Dinamo.

Oglasi

Svojom odlukom šokirao je sve u Rijeci. Istog trenutka je za navijače ovog kluba postao neprijatelj broj jedan i očekuju se salve uvreda za 46-godišnjaka na ovom meču.

Bilo je tu i međusobnih prepucavanja nakon odlaska. Slale su se žestoke poruke s obje strane i vidjet ćemo šta će se dešavati u derbiju.

S druge strane Stefan Ristovski također treba očekivati nove salve uvreda i psovki. On je nekad bio miljenik Armade, vodio je klub do duple krune u sezoni 2016/2017 i potom je ostvario veliki transfer u Sporting.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, iako je ispisao najljepše stranice historije kluba s Rujevice, Ristovskom se ne prašta potpis za Dinamo i on će kao i Jakirović vječno biti izdajnik.

Rijeka je trenutno na prvom mjestu HNL-a s 27 osvojenih bodova, a Dinamo je trećeplasirani s 23 i utakmicom manje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti