Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Poraz Modrih

Noć nesreće za Dinamo u Plzenu

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb poražen je večeras u Plzenu od češke Viktorije s 1:0 u duelu 4. kola Konferencijske lige. Uzbudljiv meč odlučen je pogotkom s bijele tačke, a Modri će dugo sanjati VAR.

Dinamo je doživio treći poraz u Konferencijskoj ligi. Večeras Modre sreća nije poslužila u Plzenu i proklinjat će VAR koji ih je uništio.

Dinamo otvoreno ulazi u meč. Ristovski je prvi prijetio nakon šest minuta, Stanek je odbranio, a zatim Modri imaju još nekoliko opasnih napada koji međutim ne donose pravu završnicu.

A onda je krenulo sve po zlu za tim Sergeja Jakirovića. Viktoria kreće naprijedm, a u 35. minuti dolazi i do vodstva. Mišić nakon kornera igra rukom, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Chory pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela nekoliko velikih šansi za Viktoriju i pravo je čudo kako Dinako na odmor nije otišao s više od jednog gola minusa.

Zagorac je u 38. minuti spasio Dinamo, nastavak akcije donosi šut Cadua preko gola iz odlične pozicije, a pet minuta kasnije nakon kornera domaći su u velikoj šansi, no hvata Zagorac.

Očajni Dino Perić je u 45. minuti poklonio šansu Choryju. Srećom po goste Chory se spetljao i Zagorac spašava stvar.

U nastavak Sergej Jakirović ulazi s dvojicom novajlija na terenu. Umjesto Bulata i Emralija ušli su Sučić i Kulenović, a Dinamo je na terenu bio nešto konkretniji.

Pokušavali su gosti iz Zagreba doći do izjednačenja, ali svi napadi su bili itekako jalovi i nije domaći golman imao previše posla.

Imao je u jednom trenutku Dinamo i dosuđen penal. Pregledom VAR-a sudija ga poništava i propala je potencijalna šansa.

Najbolju šansu Dinamo propušta u trećoj minuti nadoknade. Rezervista Kulenović gađa, golman Viktorije brani.

A zatim nekoliko sekundi kasnije Dinamo postiže pogodak. Kulenović zabija gol, ali VAR kaže da je Ristovski bio u ofsajdu i gol se poništava.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata. Ostalo je 1:0 za Viktoriju koja je prošla u narednu fazu takmičenja. Dinamo je posljednji s jednim bodom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga:

Viktoria Plzen - Dinamo 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.