Premijer liga Bosne i Hercegovine, subotnji program

Sarajevo na neugodnom gostovanju, Sloga i Igman u borbi za bitne bodove

Haris Zilić

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se mečevima 14. kola, a subotnji program donosi dva veoma zanimljiva duela koja obećavaju borbu jer su rezultatski jako bitni.

Fudbalski vikend na bh. stadionima počinjemo danas u 13 sati. Sloga Meridian Doboj će u Modriči dočekati Igman iz Konjica, a ovo će biti duel ekipa koje imaju isti cilj ove sezone, a to je opstanak u društvu najboljih.

Pozitivan rezultat danas puno bi značio za ekipe, ali i predstavljao bi korak naprijed u pomenutoj borbi.

Nema sumnje da će uzbuđenja itekako biti na duelu Sloge i Igmana. Sloga u ovaj susret ulazi sa sedme pozicije i 18 osvojenih bodova, dok je Igman na devetoj poziciji sa 15 osvojenih bodova, ali i serijom od dva vezana trijumfa.

Fudbalska subota na jugu naše zemlje, Sarajevo nema pravo na kiks

Od 20:45 večeras pod refelktorima Mokrog Doca, ekipa Posušja dočekat će tim Sarajeva.

Gosti sa Koševa dvije utakmice ne znaju za prvenstveni trijumf i sigurno se zna imperativ pred večerašnje gostovanje koje zna biti jako neugodno.

U Posušju su bodove gubili Željezničar, Zrinjski, Posušaci izuzetno dobro igraju na domaćem travnjaku i težak posao očekuje izabranike Simona Rožmana.

Posušje u ovaj meč ulazi sa osme pozicije i 16 osvojenih bodova, a pozitivan rezultat protiv Sarajeva bi bio svakako značajan da se učvrste na sredini tabele. Interesantno da je Posušje u posljendjih pet susreta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, čak četiri puta remiziralo.

Sarajevo je u malom negativnom nizu. Poraz od Sloge u gostima, remi kući protiv Borca i zaostatak za liderom Borcem je već šest bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim u duel ulazi sa treće pozicije, imau 24 boda, a ako žele da ostanu u utrci sa Borcem i Zrinjskim, večeras moraju ići po tri boda u protivnom svaki drugi rezultat bi bio još jedan korak nazad u borbi za sami vrh tabele.

Susret Sloga Meridian - Igman sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a na meču Posušje - Sarajevo pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.