Određene sudije za derbije Velež - Zrinjski i Borac - Željezničar!

Peljto i Njegovimorović dobili odgovornost

Određene sudije za derbije Velež - Zrinjski i Borac - Željezničar! · Saznajemo

Admin Čaušević

Sudijski komitet za sudije i suđenje NFSBiH odabrao je sudiju za drugi ovosezonski mostarski derbi. Na centru će će zajedno sa svojim pomoćnicima biti Irfan Peljto.

Uoči novembarske reprezentativne pauze igrat će se utakmice 14. kola Premijer lige, a dva susreta privlače najviše pažnje.

Kolo će biti zatvoreno jednim od najvećih derbija bh. fudbala, tačnije gradskim okršajem Veleža i Zrinjskog.

Odgovornost za da dijeli pravdu na stadionu Rođeni dobio je najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Peljti je to treći veliki derbi u nekoliko posljednjih mečeva pošto je sudio mečeve Borac - Zrinjski (0:0) te Sarajevo - Borac (0:0). 

Sarajlija je u prošlosti sudio niz mostarskih derbija, vrlo dobro zna šta ga čeka te sigurno oba kluba mogu biti zadovoljna zbog njegovog delegiranja.

Oglasi

Utakmica Velež - Zrinjski igra se u ponedjeljak od 18 sati. Prvi duel dva mostarska tima Plemići su riješili u svoju korist trijumfom 3:0.

Drugi derbi igrat će se u nedjelju od 15:15 kada će Borac biti domaćin Željezničaru. S obzirom na rivalitet ovaj duel izaziva dosta pažnje

Odlučeno je da susret u Banjoj Luci Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegomorović je sudio i prvi meč ova dva tima u ovoj sezoni. Tada je na Grbavici Željezničar slavio bez većih problema. Zavrešno je 2:0.

U 14. kolu još se sastaju Sloga Meridian - Igman (Dragan Petrović, Banja Luka), Posušje - Sarajevo (Sabrija Topalović, Zenica), Tuzla City - Široki Brijeg (Mateo Musa, Čitluk), i Zvijezda 09 - GOŠK (Dragan Topić, Doboj).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Vrapcic vs Mostar.
1 8
SamoZrinjski
Vrapčići vs Mostar
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti