Rožman saopštio sjajnu vijest za navijače Sarajeva

Vraća se sjajni napadač, ali i dalje nema Durakovića, Zeljkovića...

Rožman saopštio sjajnu vijest za navijače Sarajeva

Samir Mlaćo

Sarajevo je protiv Borca na kraju uspjelo izvući bod, iako se činilo da će tri puta u Banja Luku.

Brzo su u bordo taboru morali zaboraviti navedeni derbi, te se okrenuti meču sa HŠK Posušje koji se igra sutra od 20:45 sati.

Meč je najavio šef struke FK Sarajevo Simon Rožman. Dotakao se prvo meča sa FK Borac.

"Sada smo u miru analizirali utakmicu, nismo zadovoljni prvim poluvremenom, a drugo je bilo na razini kako želimo. Dali smo veliku energiju, sretan sam što smo dali gol, a možda bi dali i drugi da je bila koja minuta. Najmanje smo zaslužili bod", rekao je Rožman.

Sada slijedi Posušje, pa pauza.

"Ispred nas je bitna utakmica, pa fokus za dalje. Imamo iskustva kako se ponašati u gostima, fokus je na tome. Kada završi utakmica u Posušju, razmišljat ćemo šta dalje".

Oglasi

Posušje igra veoma dobro, posebno pred svojim navijačima.

"Oni se žele nadigravati, vidi se u svakom momentu šta žele raditi. Nepobjedivi su pogotovo kući, ali ja sam siguran da ćemo mi pokazati gard i energiju te odigrati utakmicu na razini koja će nas zadovoljiti na putu do bodova".

Renan Olivera se oporavio i konkurisat će za meč

Navijače Sarajeva svakako je zabrinula informacija koja se pojavila pred meč protiv Sloge u Doboju da u kadru neće biti sjajnog Brazilca Renana Oliveire. Tada je saopšteno da se radi o problemima sa istegnućem lože. Oliveira je propustio i derbi meč sa Borcem u prošlom kolu, što se itekako osjetilo u igri Sarajeva. Bordo tim je praktički ostao bez 'pravog' špica, a Olivera je ove sezone postigao u prvenstvu šest pogodaka i dodao četiri asistencije.

Rožman je sada najavio da se sjajni Brazilac vraća i vjerovatno je očekivati da zauzme mjesto u početnoj postavi na Mokrom Docu.

"Sretni smo što su se neki vratili, a Renan se vraća sada. Anđušić, Zeljković i Duraković će biti u procesu nakon reprezentativne pauze", naveo je Slovenac na klupi FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na stadionu Mokri Dolac igra se sutra od 20:45 sati.

Pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice sa pomoćnicima Mirzom Demirom i Arnelom Novalićem. Kontrolor suđenja je Radoslav Vukasović iz Trebinja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi