Problemi za Plave

Željezničar otputovao u Banjaluku, u autobusu nije bilo petorice jako važnih igrača

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar sutra će odigati derbi u Banjaluci sa ekipom Borca, a Plavi će biti jako oslabljeni pošto im nedostaje pet važnih igrača.

Iako su u potpuno različitim ritmu ove sezone, dueli Borca i Željezničara uvijek privlače veliku pažnju, pa je tako i ovaj put, kada se stari rivali sastaju na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je lider na tabeli, u formi je, juriša titulu i imaće ulogu favorita u duelu sa gostima iz Sarjeva, koji igraju toplo - hladno tokom cijele sezone i sa 18 bodova su "tek" sedmi.

Plavi su danas na Grbavici odradili posljednji trening pred duel u Banjaluci, pa su nedugo nakon toga krenuli na ovo gostovanje, a u autobusu se nisu našla petorica prvotimaca koji zbog povreda i suspenzija nisu na raspolaganju stručnom štabu.

Tako će utakmicu zbog povreda propustiti Amar Drina, Edin Cocalić, Edin Rustemović i Haris Ovčina, dok je zbog suspenzije odsutan Vahid Selimović, koji je nedavno dobio direktan crveni karton u duelu sa Igmanom u Konjicu.

Svi nabrojani imali su važne uloge ove sezone u ekipi Željezničara, pa će svakako sarajevski tim biti hendikepiran u duelu sa Borcem, koji je i ovako i onako favorit.

No, naravno, neće to biti razlog igračima Borca da se opuste, štaviše, dok će Željezničar i pored svih problema pokušati da izbjegne poraz na jednom od najtežih gostovanja u sezoni.

FK Željezničar bez vjernih navijača u Banjaluci

Moramo dodati da će gosti takođe ostati uskraćeni za podršku vjernih navijača, kojima je zabranjen put u Banjaluku zbog odluke domaćina koji navodno ne može da garantuje sigurnost.

Da je put u Banja Luku odgođen,Manijaci su obavijestili navijače i javnost na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

"Gostovanje u Banja Luci zabranjeno. Svi koji su uplatili povrat novca mogu izvršiti u terminima rada TM Shopa", stoji u saopštenju navijačke grupe Manijaci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sredinom ove sedmice odlučeno je da susret u Banjoj Luci Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.Njegomorović je sudio i prvi meč ova dva tima u ovoj sezoni. Tada je na Grbavici Željezničar slavio bez većih problema. Zavrešno je 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.