Hoće li Dinamo "ukrasti" Željezničaru glavnog operativca u "saudijskom poslu"?

Šuška se po zagrebačkim kuloarima

Hoće li Dinamo "ukrasti" Željezničaru glavnog operativca u "saudijskom poslu"?

Admin Čaušević

FK Željezničar je "saudijski posao" podigao na nivo više. Ako je dovođenje Abdulmalika Al -Jabera bilo uvod, onda je angažovanje trenera Abdulhakema Al-Tuwaijri definitivno korak naprijed. Glavna spona u pregovorima između dvije strane je Robert Jozak.

Jozak je ima jako dobru reputaciju u arapskom svijetu. Tako je već neko vrijeme tehnički direktor za razvoj pri FS Saudijske Arabije, odnosno smatra se vodećim operativcem razvojne strategije Saudijaca.

Iz Željezničara na predstavljanju novog trenera nisu željeli govoriti detalja, ali jasno je da je Jozak možda i ključna figura u cijelom poslu sarajevskog kluba sa Saudijcima.

Posljednjih dana se po zagrebačkim kuloarima šuška i o povratku Jozaka u Dinamo. Još u prošlosti je bio sporski direktor najuspješnijeg hrvatskog kluba, a sada se ponovo spominje za istu poziciju.

Modri su u potrazi za sportskim direktorom. Hrvatski mediji su o tome pisali prethodnih dana, a navodno je u igri i Jozak, ali kako su navele Sportske Novosti neki u Maksimiru se plaše njegovih ambicija.

Oglasi

Ranije je tokom mjeseca upravo u razgovoru za zagrebački list sam Jozak kazao da nikad ne bi odbio Dinamo. Međutim imao bi svoje uslove.

Jozak nikad ne bi odbio Dinamo

"Nikako ne želim da sad ovaj razgovor ispadne kao neki reklamni pano za mene. Dinamo je moj najdraži klub, volim ga više od svih kubova na planet, volio bih se jednog dana vratiti."

"Međutim, to se mora desiti pod nekim uslovima. Uopće ne finansijskim, da neko krivo ne shvati. Kad bih se vratio, onda bih želio biti nezavisan, želio bih imati pravo donositi neke odluke i za njih odgovarati."

"Da me sad pozovu u Dinamo? Nikad neću odbiti Dinamo! Za Dinamo sam uvijek zainteresovan. Ali, sve mora imati smisla", poručio je Jozak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šanse da Jozak ponovo bude sportski direktor Dinama i nisu toliko ogromne, ali definitivno postoje. Međutim, neka druga imena su u prednosti kao što su Goran Boromisa, sportski direktor Olimpije, Mihael Mikić, asistent Damira Krznara u Celju, te klupska legenda Velimir Zajec.

U Dinamu je svakako veliki fokus i na predstojećoj sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za 27. novembar na kojoj bi se trebao mijenjati klupski statut.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Pitanje za milion dolara!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi