Foto: K. Dedić

Podrška za narod Palestine

Horde zla zapjevale na Mokrom Docu, pa istakle zastavu koja budi emocije u cijelom svijetu

Eldar Ganibegović

Horde zla na startu utakmice Posušje - Sarajevo ušle su na tribine Mokrog Doca. Zapjevali su, pa istakli zastavu koja budi emocije u cijelom svijetu.

U terminu od 20:45 počela je druga utakmica 14. kola Premijer lige BiH. Posušje dočekuje Sarajevo, a nakon 25 minuta igre rezultat je 0:0.

Stadionom se ori pjesma gostujućih navijača. Horde zla su u lijepom broju stigle u Hercegovinu i pružaju podršku svom timu.

Osim toga, među pristalicama navijača Sarajeva istaknuta je i zastava države Palestine. Poznato je kroz kakvu torturu prolazi narod Gaze i navijači bh. velikana ovim gestom dali su podršku Palestincima.

Podsjetimo, već na samom startu utakmice domaći tim zadesio je veliki problem. Povredu je doživio jedan igrač domaćeg tima i završio vjerovatno i polusezonu, a Karačić je odmah morao reagovati izmjenom.

Sastavi za meč HŠK Posušje - FK Sarajevo

Kada je domaći tim u pitanju, Branko Karačić se odlučio za sljedećih 11 igrača: Kolić, Vrgoč, Kamenar, Mandić, Begić, Erick, Marić, Maglica, Babić, Lučić, Boba.

Na klupi za rezerve ostali su: Bećak, Galić, Bekavac, Petrović, Brković, Rozić, Krišto, Stapić, Bešlić, Jandrek, Jenjić.

Simon Rožman od prve minute na teren je poslao sastav: Šahinović, Oliveira, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić, Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klupa Sarajeva izgleda ovako: Rogić, Trako, Čataković, Vrančić, Kyeremeh, Ališah, Soldo, Avramovski, Mulalić, Pločo, Ziljkić.

Dakle, Simon Rožman odlučio je da na klupi ostavi reprezentativca BiH Almedina Ziljkića, što je zbog njegove forme donekle (ne)očekivana odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.