Ružne scene odmah na startu utakmice: Teška povreda igrača Posušja

Vrgoč povrijedio ruku

Ružne scene odmah na startu utakmice: Teška povreda igrača Posušja

Eldar Ganibegović

Nažalost, na samom početku utakmice Posušje - Sarajevo ružne scene. Igrač Posušja povrijedio je ruku i odmah je za njega utakmica, a vjerovatno i jesenji dio sezone, završen.

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 20:45 na Mokrom Docu sastaju se Posušje i Sarajevo. Odmah na startu problemi za domaćina.

Nakon jednog skoka ružno je na ruku doskočio Vrgoč. Iskočio mu je lakat, a ljekarski tim oba tima je odmah utrčao na teren da mu pomogne.

Očito je da se radi o teškoj povredi. Za Vrgoča je utakmica odmah završena, a vrlo vjerovatno i kompletan jesenji dio prvenstva.

Umjesto Vrgoča Karačić je na teren poslao Bešlića. I nakon izlaska iz igre Vrgoču se nastavila ukazivati pomoć, a sada će kolima hitne pomoći biti prebačen do najbliže bolnice.

Oglasi

Sastavi za meč HŠK Posušje - FK Sarajevo

Kada je domaći tim u pitanju, Branko Karačić se odlučio za sljedećih 11 igrača: Kolić, Vrgoč, Kamenar, Mandić, Begić, Erick, Marić, Maglica, Babić, Lučić, Boba.

Na klupi za rezerve ostali su: Bećak, Galić, Bekavac, Petrović, Brković, Rozić, Krišto, Stapić, Bešlić, Jandrek, Jenjić.

Simon Rožman od prve minute na teren je poslao sastav: Šahinović, Oliveira, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić, Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klupa Sarajeva izgleda ovako: Rogić, Trako, Čataković, Vrančić, Kyeremeh, Ališah, Soldo, Avramovski, Mulalić, Pločo, Ziljkić.

Dakle, Simon Rožman odlučio je da na klupi ostavi reprezentativca BiH Almedina Ziljkića, što je zbog njegove forme donekle (ne)očekivana odluka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1657879699
Koja kradja od ovog sugavog i smrdljivog topalovica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi