Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf Reala

Cristiano 'oživio' na Bernabeu, a krivci su Brazilci - Šou čudesnog dvojca Valencia će pamtiti dugo

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 13. kolu La Lige deklasirao Valenciju na Santiago Bernabeu. Bilo je 5:1 za Kraljeve.

Real Madrid je bez većih problema došao do tri boda protiv Valencije. Rodrygo i Vinicius Junior bili su nezaustavljivi za Šišmiše koji su potpuno potopljeni na Bernabeu.

Već u trećoj minuti Kraljevi su poveli. Toni Kroos pronalazi Danija Carvajala, a ovaj postiže pogodak za prednost od 1:0.

Sijevalo je u prvom poluvremenu sa svih strana. I gosti su imali tri velike šanse, Hugo Duro je promašivao zicere i zaista je nevjerovatno šta napadač gostiju nije uspio zabiti.

Real je jednu od mnogobrojnih šansi iskoristio u 42. minuti. Rodrygo ima ulogu asistenta, a pogodak je postigao Vinicius Junior za rezultat poluvremena od 2:0.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Kraljevi su završili posao. Na sceni su bili Rodrygo i Vini.

U 49. minuti Vinicius postiže i drugi gol na asitenciju svog sunarodnjaka za 3:0, a Rodrygo samo minut kasnije koristi veliku grešku golmana Valencije i zasluženo stiže do gola za 4:0.

Real više nije jurišao, ali je ipak do kraja uspio postići i peti pogodak. Rodrygo je u 84. minuti zabio za 5:0

Interesantno je svakako da je brazilski duo večeras golove posvetio Cristianu Ronaldu. Vini je slavio pogodak s čuvenim 'calma', dok je Rodrygo izveo 'siiiuuu'.

Valencia je u 88. minuti uspjela doći do počasnog gola. Hugo Duro je nakon milion šansi zabio za konačnih 5:1.

Kraljevi su s tri boda zadržali drugo mjesto s 32 boda, ispred je Girona s dva boda više. Valencia je deveta sa 18 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 13. kolo:

Real Madrid - Valencia 5:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti