Cristiano izveo 'savršenu prevaru', pa pokazao zašto je najveći strijelac ikad - Čovjek je čudo s 38

Nevjerovatni Ronaldo

Cristiano izveo 'savršenu prevaru', pa pokazao zašto je najveći strijelac ikad - Čovjek je čudo s 38

Midhat Šljivak

Al Nassr je u 13. kolu prvenstva Saudijske Arabije slavio na gostovanju u Meki kod Al Wehde s 3:1, a očekivano je ponovo u centru pažnje bio Cristiano Ronaldo koji je odigrao zaista fenomenalan meč.

Cristiano Ronaldo je na gostovanju u Meki kod Al Wehde pokazao zašto je s 38 godina klasa od igrača. Odveo je svoj tim do pobjede zaista fenomenalnim potezima na terenu.

Al Nassr do vodstva stiže u 11. minuti. Bila je to 'savršena prevara' Cristiana i Alexa Tellesa. CR se namjestio za šut iz slobodnjaka, zbunilo je to sve, pa i golmana domaćeg tima koji je samo pogledom ispratio loptu u mrežu za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/DiarioMedi_a/status/1723403590830559278[/twitter]

Imao je CR potom nekoliko dobrih šansi, nije uspio zabiti, ali je 'skrivio' i drugi gol svog tima. Nakon ubacivanja Marcela Brozovića, Ronaldo je povukao defanzivce na prvu stativu, a to koristi Al Amri i zabija za rezultat poluvremena od 2:0.

Nakon pet minute igre u nastavku došlo je vrijeme da Ronaldo postigne gol. Iskusno je shvatio da protivnik želi vratiti loptu prema svom golu, došao je do nje i postigao je gol za 3:0.

Oglasi

Nesebičnost ga je nešto kasnije koštala. U 62. minuti prepustio je loptu Talisci nakon ubačaja s lijeve strane, ovaj je zabio četvrti gol, no VAR je reagovao i gol je poništen.

Domaći se potom malo bude i u 81. minuti preko Anselma dolaze do gola za 3:1, a to je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Ovim trijumfom tim iz Rijada je došao do 31. boda ove sezone i trenutno je drugoplasirani na tabeli sa četiri boda manje od Al-Hilala. Al Wehda je s druge strane na devetom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Bitka za prvenstvo definitivno će se voditi između Al-Hilala i Al Nassra. Dosta je do kraja sezone i vidjet ćemo hoće li CR uspjeti donijeti titulu svom timu ove sezone, nakon što u prošloj nije bilo uspjeha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi