Iza Čelika je težak period, ali sada se 'lakše diše'

Svečano je večeras u Zenici: 35 godina vjernosti i ljubavi Robijaša!

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

U Zenici posljednji meč 15. kola Prve lige FBiH igraju Čelik i Zvijezda Gradačac.

Čelik je sjajno krenuo i poveo pogotkom Kenana Šarića u devetoj minuti, a na početku su svi prisutni minutom šutnje odali počast Aliji Bičakčiću koji je preminuo prije par dana u Zenici.

On je bio jedan od najvećih navijača Čelika i predvodnik poslijeratne generacije Robijaša, a zanimljivo da su i navijači gostiju parolom odali počast Bičakčiću, te dobili aplauze cijelog stadiona.

U 35. minuti svečano je bilo na Bilinom Polju. Robijaši su velikom bakljadom i koreografijom obilježili svoj 35. rođendan.

Robijaši su uvijek uz svoj Čelik, a tako je i večeras, tako će biti sve dok njihov voljeni klub postoji.

Bili su tu i kada je klub igrao ne tako davno kantonalnu ligu, a sada je stigao do Prve lige FBiH. Nadaju se što skorijem povratku u Premijer ligu BiH, što Zenica i Čelik svakako zaslužuju, ali i navijačka grupa kao što su Robijaši.

Ovako je to izgledalo u 35. minuti.


Treba istaći da Čelik trenutno ima vodstvo 1:0 i mnogo je bolji rival na terenu.

Nakon ove utakmice pauza će u Prvoj ligi FBiH, što će sigurno dobro doći Zeničanima da se dodatno konsoliduju za nove izazove.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom sa Stupčanicom iz Olova, jednog od kandidata za Premijer ligu naše zemlje. Podsjetimo, jesenji prvak je FK Sloboda Tuzla.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.