Kiks izabranika Xavija Hernandeza

Barcelona pred kraj do boda u Vallecanu, ali će u Kataloniji biti kivni na sudije!

Eldar Ganibegović

Utakmicu u okviru 14. kola španske Primere danas su igrali Rayo Vallecano i Barcelona. Bodovi su podijeljeni, a rezultat je glasio 1:1.

Prvu ozbiljniju šansu imao je domaći tim. Igrala se 10. minuta kada Unai Lopez šutira, no sjajno brani Ter Stegen.

Četiri minute kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru Barcelone. Domaćin je tražio penal, no nije ga dobio.

Stole Dimitrievski spašava gol Raya u 27. minuti. Lamine Yamal je bio u solo prodoru i šutirao, no brani makedonski golman.

Do prednosti Rayo Vallecano dolazi u 39. minuti. Odbila se jedna lopta, na nju natrčava Unai Lopez i plasira je u mrežu gostiju za 1:0 što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta igre.

Dvanaest minuta igre u nastavku trebalo je Barceloni da napravi veliku šansu. Pedri je dočekao jednu loptu u kaznenom prostoru rivala, no šutira iznad gola.

Igrala se 82. minuta kada je Barcelona stigla do poravnanja. Lejeune je pokušao da izbije loptu, no uspio ju je ubaciti u svoju mrežu za konačnih 1:1.

U nadoknadi vremena koja je trajala devet minuta gledao se VAR, ali Barceloni nije dosuđen penal. Gundogan je podvalio loptu Raphinhi, dolazi do kontakta s igračem domaće ekipe, ali suci nisu pokazali na 11 metara i sigurno će u Kataloniji zbog toga biti kivni na sudiju. 

Barcelona je s 31 bodom sada treća. Atletico Madrid s 28 ima šansu da ih preskoči jer ima dvije utakmice manje.

Također, Girona s 34 i Real Madrid s 32 boda i utakmicom manje imaju šansu da se dodatno udalje. Real Madrid sutra gostue kod Cadiza, dok za dva dana Girona dočekuje Bilbao.

Rayo Vallecano je s 19 bodova na osmoj poziciji, no do kraja ovog kola mogu ga preskočiti Las Palmas i Valencia.

U petnaestom kolu će drugog dana decembra Rayo Vallecano gostovati u Baskiji kod Athletica, dok će Barcelona dan kasnije ugostiti Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 14. kolo:

Rayo Vallecano - Barcelona 1:1 (Unai Lopez 39'; Lejuene 82' (AG))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.