Leverkusen ne prestaje da melje

Ermedin Demirović zabio sedmi gol u sezoni i to učesniku Lige prvaka, golijada dvije Borussije

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 sati pratili smo pet utakmica 12. kola Bundeslige. Ermedin Demirović je bio junak Augsburga, golijadu smo vidjeli na meču dvije Borussije, a Bayer Leverkusen ne prestaje da melje...

Spomenimo prvo meč gdje je jedan od junaka bio bh. reprezentativac. Augsburg je rezultatom 1:1 remizirao u Berlinu kod Uniona, a prvi gol na meču je i to iz penala postigao Ermedin Demirović u 39. minuti.

Domaći tim mogao je do izjednačenja u 58. minuti, no Knoche za razliku od Demirovića nije pogodio s 11 metara. Dvije minute prije kraja Union ipak dolazi do boda kada je pogodio Volland. 

Što se Ermedina Demirovića tiče, ovo mu je već sedmi gol u Bundesligi ove sezone, a ima i tri asistencije te je sigurno najbolji igrač Augsburga.

Borussia Dortmund je s 4:2 savladala imenjaka iz Monchengladbacha. Pet golova vidjeli smo u prvom poluvremenu.

Gosti su u 28. minuti vodili 0:2 golovima Reitza i Konea, no već do 45. minute Borussia Dortmund je preokrenula preko Sabitzera, Fullkruga i Bynoe-Gittensa. Tačku na i u sudijskoj nadoknadi stavlja Malen. 

Bayer Leverkusen je slavio novu pobjedu. Rezultatom 0:3 pobijedio je Werder u Bremenu. Deman je načeo svoj tim autogolom u 9. minuti, Frimpong duplira prednost u 43., a konačan rezultat u 76. minuti postavlja Grimaldo.

Wolfsburg je na domaćem terenu s 2:1 bio bolji od RB Leipziga. Wind je pogodio za vodstvo Vukova u 9. minuti, izjednačio je Poulsen na startu drugog dijela, da bi Rogerio donio trijumf domaćoj ekipi.

Bodove su podijelili Freiburg i Darmstadt odigravši 1:1. Gosti su vodili preko Honsaka od 18. minute, no bod domaćima je spasio Holer u 35. minuti.

Dodajmo i to da se od 18:30 igra utakmica u Frankfurtu, a sastaju se domaći Eintracht i Stuttgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 12. kolo:

Union Berlin - Augsburg 1:1 (Volland 88'; Demirović 39' (P))
Borussia D. - Borussia M. 4:2
Werder - Bayer Leverkusen 0:3
Wolfsburg - RB Leipzig 2:1
Freiburg - Darmstadt 1:1
Eintracht Frankfurt - Stuttgart (18:30)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.