Ispraćen s terena na sjajan način

Scene iz Cadiza zauvijek će Luka Modrić pamtiti, no jedan detalj sa snimka sve je zabrinuo

Endin Čaušević

Real Madrid večeras je u gostima ubjedljivo pobijedio Cadiz sa 3:0 u meču 14. kola španske La Lige. Konačno je od prve minute zaigrao i Luka Modrić koji je odigrao sjajnu utakmicu, a jedan detalj će Hrvat posebno da pamti.

Kraljevski klub je opravdao u Cadizu ulogu favorita i nije dopustio domaćoj ekipi da im zadaje probleme, te su uspjeli bez većih muka da dođu do tri boda.

Real je već u 14. minuti stigao do prednosti kada je spektakularan pogodak postigao Rodrygo. Brazilac je driblingom prošao jednog igrača Cadiza, a potom je s 20-tak metara loptu poslao u rašlje gola kraljevskog kluba.

Upravo Rodrygo bio je večeras igrač utakmice jer je i u 64. minuti zabio pogodak. Nakon dodavanja Modrića napravio je ponovo dar-mar u odbrani Cadiza i zabio pogodak za vodstvo Reala od 2:0.

Sve je gotovo na ovom meču bilo u 74. minuti. Rodrygo je sada bio favorit, a konačan udarac Cadizu zadao je Jude Bellingham golom za konačnih 3:0 i nova tri boda Real Madrida.

Večeras je od prve minute zaigrao i Luka Modrić koji je odigrao sjajnu utakmicu i pokazao da je još uvijek majstor iako na leđima ima 38 godina.

Modrić je na terenu proveo ukupno 69 minuta, a pri izlasku iz igre dobio je aplauze i domaćih navijača što sve dovoljno govori.

Međutim, jedan detalj će Hrvat posebno da pamti s večerašnjeg meča. Naime, pojedini navijači Cadiza došli su na meč s porukom za Modrića od kojeg su tražili njegov dres, a jedan od njih je čak isprintao i veliku sliku hrvatskog veznjaka.

   Luku Modrića vole i u Cadizu

Njih je režiser stavio u prvi plan dok je Modrić izlazio s terena, a i španski komentator konstatovao je da to najbolje pokazuje kakav trag je ostavio Hrvat i kakva je veličina u svijetu fudbala.

Ono što su loše vijesti za navijače Reala jeste informacija da je Modrić teren napustio zbog povrede što je konstatovao i ljekarskom timu kada je stigao na klupu za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić će obaviti sigurno dodatne preglede nakon povratka u Madrid, a o kakvoj povredi se radi i da li će morati da odsustvuje s terena bit će poznato sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.