Ovo su roditelji jednog od najboljih igrača svijeta, slavni sin ih zove prevarantima

I to u pozitivnom smislu

Ovo su roditelji jednog od najboljih igrača svijeta, slavni sin ih zove prevarantima

Admin Čaušević

S vremena na vrijeme pojedini igrači odluče da ispričaju svoju životnu priču. To je prije nekoliko dana uradio i jedan od najboljih svjetskih veznjaka. Posebnu pažnju je privukao nadimak koji je dao svojim roditeljima. 

Federico Valverde, dugogodišnji član Reala i motor veznog reda Kraljeva je odlučio da ispriča do sada nepoznatu priču o svojim roditeljima, ocu Juliju i majci Doris.

Sjajni Urugvajac je svoje roditelje nazvao prevarantima, vjerovatno u pozitivnom smislu jer su uspjeli pronaći način da prevare siromaštvo koje vlada u Urugvaju i svog sina izvedu na pravi put.

"U Urugvaju su stvari jednostavno drugačije. Teškoće su nam u krvi. Ne volim reći da smo bili siromašni. Više volim reći da su moji mama i tata bili prevaranti", kazao je Valverde za Players Tribune te nastavio:

Valverde zajedno sa svojim roditeljima

"Moj tata je radio kao zaštitar u kasinu. Moja je mama prodavala odjeću i igračke iz uličnih kolica na buvljaku. Još uvijek čujem zvuk točkova dok je gurala svoja ogromna kolica puna kutija niz ulicu.

"Činilo se kao nešto što samo Hulk može učiniti, a to je bila samo moja mama! Ali ona je bila ratnik, čovječe. Namjeravala je odvesti ta kolica na pijacu - po vrućini, hladnoći, grmljavini."

Oglasi

"Znao sam ponekad ići s njom i sjediti na vrhu kutija, promatrajući automobile kako prolaze, ne shvaćajući njezinu žrtvu."

"Najgore je bilo to što ste na kraju dugog dana morali složiti svu odjeću i opet sve spakirati i gurati je*ena kolica kući! Onda skuhaj večeru!"

"I operi moje prljave čarape! Možete li to zamisliti? Kažem vam — moja majka, ona je moj heroj."

"Radila je od 8 do 19 sati, a moj tata je radio od 20 sati do 6 ujutro, tako da možete izračunati. Imali smo jedan zlatni sat da sjedimo zajedno i jedemo naš mali komad mesa za nas troje."

Oglasi

Coca cola kao šampanjac

"I ono što mi je sada nevjerovatno, kad se sjetim svega, jest da je moja mama uvijek pazila da popijem Colu. Čovječe, bio sam malo derište u vezi sa svojim sokom."

"U Španiji ili Americi, većini ljudi to će se činiti kao ništa. To je samo Cola. Gotovo je besplatno. Ali za mene je to bilo više kao šampanjac."

"Što je ponekad žrtvovala da bih ja imao svoju limenku Cole, ni sam ne znam. Nisam siguran da to želim. Kao dijete, naivan si. Vidite svoju mamu kako ne jede i pomislite: 'Oh, nije gladna? To je čudno. Umirem od gladi.'"

"Za mene je ovaj trenutak koji smo proživjeli zajedno svake noći utakmica. To je kao naša hrabrost, naš duh, naša hrabrost. Sat vremena, sjedeći s našim malim komadom mesa, bili smo sretniji od svih."

Valverde i njegova životna saputnica Mina Bonino

"Možda nismo imali dovoljno novca da okrečimo cijelu kuću, ali smo obojili jedan od zidova u mojoj sobi i činilo se kao novo. Ili bi me tata prskao crijevom vani i pretvarali smo se da je to naš mali bazen", ispričao je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas Julio i Doris mogu biti samo ponosni na svog sina pošto je osim u sjajnog fudbalera izrastao i u velikog čovjeka, a tek mu je 25 godina.

Izgradio je i porodicu. Pored sebe ima prekrasnu suprugu Minu Bonino i dva sina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi