Mečevi 14. kola Premiershipa

Bruka Sheffield Uniteda u okršaju "davljenika", Arsenal pobijedio Wolverhampton

Endin Čaušević

Arsenal je danas na svom terenu pobijedio Wolverhampton sa 2:1 u meču 14. kola Premiershipa, a sve je na Emiratesu bilo završeno već nakon 13 minuta. No, u centru pažnje je meč Burnleyja i Sheffield Uniteda jer je ekipa našeg Anela Ahmedhodžića doživjela još jedan težak poraz (5:0).

Topnici su nastavili da igraju u veoma dobroj formi i dođu do nova tri boda, a Arsenal je već na samom startu riješio pitanje pobjednika.

Domaći su poveli sa 1:0 u šestoj minuti kada je pogodio Bukayo Saka nakon spektakularne akcije koju su odigrali igrači Arsenala.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0. Ponovo smo gledali fantastičnu akciju domaće ekipe, a u centru pažnje na kraju našao se Martin Odegaard koji je uspio da zatrese mrežu Wolverhamptona.

Zbog "vatrometa" na startu meča očekivala se totalna rapsodija i u nastavku meča, ali to se nije desio. Arsenal je diktrirao tempo igre, no domaće su Vukovi uzdrmali u samom finišu jer su uspjeli da smanje na 2:1.

Wolverhampton je u 86. minuti smanjio zaostatak golom Matheusa Cunhe, te su Topnici strepili do samog kraja, ali na semaforu je ostalo 2:1 i domaći su upisali novu važnu pobjedu u borbi za titulu prvaka Engleske.

Arsenal je ostao prvi na tabeli Premiershipa i sada ima 33 boda, te ima četiri boda i meč više od drugoplasiranog Manchester Cityja koji sutra igra derbi s Tottenhamom. S druge strane Wolverhampton je na 13. mjestu sa 15 bodova.

Međutim u centru pažnje našao se okršaj ekipa koje se bore zaopstanak, a to su Burnley i Sheffield United.

Očekivala se neizvijesna utakmica i borba za bodove do samog kraja. Međutim, Burnley je odigrao nestvaran meč i ponizio je Shieffield United koji je ispratio kući s pet komada u mreži.

Domaći su slavili sa 5:0 i poveli su već u prvoj minuti golom Rodrigueza, a kasnije su golove još zabili Bruun Larsen, Amdouni, Koleosho i Brownhill.

Sheffield je i cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje jer je crveni u sudijskoj nadoknadi prvog dijela dobio McBurnie.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić na terenu je proveo svih 90 minuta, ali se baš kao i njegovi saigrači nije danas proslavio.

Burnley je pobjedom pobjegao s dna tabele i sada je na 18. mjestu sa sedam bodova, dok je Sheffield iza njih i ima dva boda manje. Zakucan za dno je Everton sa četiri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.