Bayer Leverkusen i Borussia Dortmund igrali su 1:1.

Remizirali Bayer i Borussia

Ko čeka i dočeka: Bayern slavi "kiks" Bayera i bod najvećeg rivala u Njemačkoj

Eldar Ganibegović

Bayern i Bayer očito će se boriti za titulu prvaka Njemačke. Bavarski tim danas je konačno dočekao kiks konkurenta. Remizirali su Apotekari protiv Borussije Dortmund 1:1 u 13. kolu Bundeslige.

Već u petoj minuti gosti dolaze do prednosti. Fullkrug je bio u ulozi asistenta, a gol postiže Ryerson.

Granit Xhaka je pokušao u 21. minuti, no njegov pokušaj ide pored gola. Kobel deset minuta kasnije zaustavlja pokušaj Grimalda.

Mreža gostiju zatresla se u nadoknadi prvog dijela. Wirtz je postigao pogodak, no on je kasnije poništen zbog ofsajda.

Do izjednačenja Bayer ipak dolazi u 79. minuti. Glavnu ulogu u akciji odigrao je Schick, dok je Boniface postigao pogodak.

Bayer Leverkusen ostaje prvi i nakon ove utakmice s 35 bodova. Međutim, Bayern ima priliku da ga stigne.

Bavarci imaju utakmicu manje, onu odgođenu protiv Union Berlina, te će u slučaju pobjede imati isti broj bodova kao i Apotekari kojima je ovo tek drugi remi u sezoni, nakon onog s Bayernom.

Borussia Dortmund daleko je od borbe za titulu. Ima 25 bodova na petom mjestu i realnost ovog tima ove sezone je bitka za Ligu prvaka.

Naredno kolo Borussiji donosi meč upravo protiv konkurenta za treće i četvrto mjesto, RB Leipziga. Leverkusen će u goste kod zahuktalog Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, kolo se trebalo završiti večeras od 19:30 utakmicom Augsburga i Eintrachta gdje ćemo pratiti i Ermedina Demirovića, no neće jer treba još da se odigra zaostali meč Bayerna i Uniona.

Bundesliga, 13. kolo:

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:1 (Boniface 79'; Ryerson 5')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.