Osam godina kasnije otkriveno je koliko je Pep Guardiola lukav, njegova žrtva bio je Bayern!

Znao je šta radi

Osam godina kasnije otkriveno je koliko je Pep Guardiola lukav, njegova žrtva bio je Bayern!

Admin Čaušević

Pep Guardiola je sjedio na klupi Bayerna tri godine, a Bavarcima je zabio nož u leđa i to dok je bio trener najuspješnijeg njemačkog kluba. Tek sada su otkriveni lukavi potezi koje je svojevremeno napravio uspješni trener. 

Pep Guardiola je sjedio na klupi Bayerna tri godine, a Bavarcima je zabio nož u leđa i to dok je bio trener najuspješnijeg njemačkog kluba. Tek sada su otkriveni lukavi potezi koje je svojevremeno napravio uspješni trener.

Guardiola je s vremenom od Manchester Cityja napravio najbolji tim na svijetu, dominacija je potvrđena prošle sezone osvajanjem trostruke krune što je bio historijski uspjeh za Građane.

Španski trener je engleskog velikana preuzeo 2016. godine, a još ranije tokom sezone 2015/2016 je potvrđeno da će napustiti Bayern. To se ispostavilo kao velika grešaka Bavaraca.

Dok je bio šef Bayerna za cilj je imao samo jedno - osvojiti Ligu prvaka, ali nije uspio u svojoj namjeri. U posljednjoj sezoni na klupi Bavaraca je čak sjedio na dvije stolice.

Oglasi

Naime, još dok je bio u Minhenu Guardiola je počeo sklapati ekipu Manchester Cityja koja će nekoliko godina kasnije pokoriti svijet.

U Guardiolinom mandatu Bayern je ozbiljno radio na dovođenju Kevina De Bruynea, Raheema Sterlinga i Ilkaya Gundogana, ali je španski trener blokirao njihove transfere i smatrao je da mu nisu potrebni.

Zanimljivo da je odmah po dolasku na klupu Građana, Guardiola učinio sve da De Bruyne, Sterling i Gundogan pojačaju City i na kraju je u tome i uspio.

De Bruyne se već godinama smatra najboljim veznjakom svijeta i ko zna kako bi Bayern danas izgledao sa sjajnim Belgijancem u ekipi.

Ovaj fudbaler je i dalje član Građana, trenutno se oporavlja od povrede te se očekuje da bude spreman od januara što bi moglo biti krucijalno za ostatak sezone.

Gundogan je u historijskoj sezoni kada je osvojena trostruka kruna igrao čaroban fudbal, a ljetos je odlučio da napusti Građane kao slobodan igrač i potpiše za Barcelonu, dok je Sterling ostvario transfer u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Guardiola je uvijek slovio za lukavog i mudrog trenera, a sa osam godina zaostatka to su shvatili i u Bayernu.

Uspio je Bayern osvojiti i Ligu prvaka bez Guardiole na klupi, bilo je to 2020. godine, ali sigurno niti jednom klubu nije drago čuti kada vlastiti trenera sabotira projekat radi svog budućeg interesa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Dokaz je kafe kuharica iz Osnbrucka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi