FOTO/VIDEO: K. Dedić

Izjavu je dao i Faruk Gogić

Karačić iskren nakon remija protiv Širokog: "Nismo u situaciji da prijetimo"

Haris Zilić

GOŠK i Široki su remizirali u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezulatom 0:0. Na kraju bod kojim nije sretna nijedna ekipa možemo tako reći, ali sigurno da se pozitivnom rezultatu ne gleda u zube.

Nakon utakmice stigle su i reakcije iz tabora GOŠK-a. Trener Toni Karačić nije bio baš nezadovoljan rezultatom.

"Nije bila utakmica lijepa za oko i teren je otežavajući bio. Dosta borbe, na kraju možemo biti zadovoljni, nismo u poziciji da možemo prijetiti. Mi imamo svoj cilj, bitno je da nismo primili gol, to može biti pozitivno za našu ekipu. Idemo se odmoriti i pripremiti za Sarajevo", rekao je Karačić nakon utakmice i dodao:

"Ekipa Sarajeva je kvalitetna, igraju na svom terenu, ali probat ćemo se spremiti dobro da budemo što kvalitetniji, u ovoj ligi nema nepobjedivih."

Komentar je dao i prvotimac tima iz Gabele Faruk Gogić.

"I sami ste vidjeli težak teren, borbena utakmica, nismo iskoristili prilike i ovo je realan rezultat. Idemo da se nadigravamo narednu utakmicu, svi znamo šta je Sarajevo, ali pokušat ćemo se kvalitetno spremiti", rekao je Gogić.

Jedna lijepa i pozotivna situacija desila se na utakmici u Gabeli u redovima Širokog.

U igru je u 60. minuti ušao Gojko Jelić momak rođen 2006. godine i tako je 17-godišnjak upisao prve minute u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da će ovaj fudbaler Širokog dugo pamtiti utakmicu u Gabeli.

GOŠK naredni vikend gostuje Sarajevu, a Široki ima dvije utakmice u sedam dana. Prvo u srijedu gostuju Tuzla Cityu u zaostaloj utakmici, a za vikend ih očekuje derbi protiv Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.