Meč se igra od 13 sati

Poznati sastavi: Zvijezda 09 želi iznenađenje, Ivanković nije kalkulisao

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Posljednji meč 16. kola Premijer lige naše zemlje igra se danas u Ugljeviku.

Susret od 13 sati igraju Zvijezda 09 i Zrinjski, a gosti su apsolutni favoriti. Domaći imaju tek pet bodova i jednom nogom su u nižem rangu, dok gosti nastavljaju borbu za prvaka Premijer lige.

Prije par dana imali su evropski izazov, poraženi su od Alkmaara 1:0, a sigurno su i umorni, no vjeruju da mogu do važna tri boda.

Treneri Darko Milisavljević i Mario Ivankvović odredili su početne postave:

FK Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Veličković, Vadze, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ramić, Ćuže, Batarelo, Memija, Bilbija.

Upravo je Ivanković govorio pred ovaj meč.

"Imali smo malo problema po povratku iz Nizozemske, ali nadam se da smo se oporavili. Mislim da su igrači spremni i svjesni da moramo ići na tri boda i da nas to jedino zanima. Oni su posljednji na tabeli, ali žele da igraju i imaju par kvalitetnih igrača.

Kući ih niko nije dobio jednostavno i moramo imati maksimalan pristup", rekao je Ivanković.

Pravdu na današnjem meču od 13 sati dijelit će Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da se u srijedu igra još jedan meč Premijer lige, a radi se o zaostalom susretu FK Tuzla City - NK Široki Brijeg.

Širokobriježani su prije par kola javili da imaju problema sa virozom i Savez je odgodio, a sada stižu u veoma lošoj seriji. Sinoć su nakon remija sa GOŠK-om dobili kritike od navijača, dok je FK Tuzla City za vikend nadigrao Željezničar sa čak 3:0 i na krilima te pobjede želi nova tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.