I remi bi bio ravan senzaciji, ali Ivanković zna šta danas očekuje Zrinjski

Plemići se vraćaju premijerligaškim izazovima

I remi bi bio ravan senzaciji, ali Ivanković zna šta danas očekuje Zrinjski

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon poprilično loše partije i poraza od Alkmaara proteklog četvrtka u Nizozemskoj (0:1), nogometaši Zrinjskog vraćaju se na premijerligaške izazove.

Rival će im danas biti ekipa Zvijezde 09 koja je jednom nogom u nižem rangu, ali Plemići su svjesni da se iznenađenja sve češće dešavaju u nogometu, te da moraju ulogu favorita opravdati na zelenom terenu.

Mario Ivanković, šef struke Zrinjskog, imao je zamjerke na pojedine igrače u Nizozemskoj, a i sada je bio otvoren.

"Imali smo malo problema po povratku iz Nizozemske, ali nadam se da smo se oporavili. Mislim da su igrači spremni i svjesni da moramo ići na tri boda i da nas to jedino zanima. Oni su posljednji na tabeli, ali žele da igraju i imaju par kvalitetnih igrača.

Kući ih niko nije dobio jednostavno i moramo imati maksimalan pristup", rekao je Ivanković.

Oglasi

Dotakao se i igračkog kadra.

"Problemi nas stalno udaraju po zadnjoj liniji, otpao je Senić, vraća se Memija... Ko bude sto posto spreman, taj će igrati, a ko ne taj ostaje u Mostaru".

Zvijezda 09 je podigla razinu, ali bodove teško osvajaju.

"Iznenada su ušli u Premijer ligu, u hodu su se pojačavali i teško je doći na maksimalni nivo. Igraju odlično, teže da igraju i nama to odgovara. Idemo se nadigravati, pa ko više pokaže neka slavi".

Tereni nisu u idealnom stanju.

"Očekujemo teži teren, vidjeli ste kako je bilo u Gabeli. Moramo se prilagoditi na sve uvjete, to je normalna stvar svih ovih godina. Imamo svoj cilj i težit ćemo da ga ostvarimo", dodao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski trenutno ima 32 boda, te zaostaje sedam bodova za liderom FK Borac. Ukoliko slave, Plemići će se dodatno približiti i ostati u borbi za titulu za prvaka. Njihovi navijači sigurno vjeruju da će titula ponovo u Mostar, ali i Borac igra itekako dobro.

Zvijeda 09 ima tek pet bodova, u posljednjih pet utakmica osvojila je samo jedan bod, te je praktički bliže ispadanju, nego da ostane u borbi za opstanak. Za Tuzlom City zaostaje čak osam bodova, a Tuzlaci imaju i utakmicu manje. Pravdu na današnjem meču od 13 sati dijelit će Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi