Igman i Tuzla City igraju odličnu utakmicu

Poluvrijeme u Konjicu iznenadilo sve: Akcije, golovi, prilike, ni težak teren nije pokvario igru

Haris Zilić

Program ove nedjelje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine otvoren je utakmicom 17. kola u Konjicu gdje je domaćin Igman dočekao Tuzla City u veoma bitnoj utakmici za donji dio tabele.

Teren stadiona u Konjicu je loš, kiša je napravila dodatne probleme domaćinina i organizatorima, ali to nije spriječilo fudbalere da u prvom poluvremenu gledamo sjajnu fudbalsku predstavu.

Dosta prilika, dva gola, lijepih poteza i prvo poluvrijeme može dobiti prolaznu ocjenu, a Igman ima na odmoru vodstvo od 2:0. Prve prilike bilježimo u 11. i 12. minuti, za goste je probao Sušić, za domaće Denković.

U 19. minuti slavlje domačih igrača i navijača. Čubrilo je gotovo iz kornera savladao Lolića, kojem na dušu ide ovaj gol. Mogao je mladi golman mnogo bolje reagovati i to je bilo 1:0.

Dvije minute nakon gola Igmana dobra šansa za goste, Čolić je pokušao sa 30 metara, loptu je glavom skrenuo Karjašević a ona završava na stativi gola Igmana.

Nakon toga Pantelić i Nukić u dvije minute propuštaju dvije dobre prilike za Tuzlake, Ćeman je spašavo Igman. Kazna u 27. minuti Denković pogađa za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena po još jedna dobra prilika pred oba gola.

Pokušavali su za goste Karjašević, Nukić i Sušić u 38. minuti, ali nakon gužve odbrana Igmana i sjajni Ćeman spašavaju svoj gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Denković je u 44. minuti bio u sjajnoj poziciji da nokautira goste, ali šutira pored gola.

Nadamo se da nas i u drugom poluvremenu čeka slična fudbalska predstava.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.