Velika bitka za ostanak i hercegovački derbi spuštaju zavjesu na 17. kolo Premijer lige
Utakmicama Igman - City i Široki Brijeg - Zrinjski završava se 17. kolo Premijer lige BiH.

Mečevi u Konjicu i Posušju

Velika bitka za ostanak i hercegovački derbi spuštaju zavjesu na 17. kolo Premijer lige

Eldar Ganibegović

Danas se igraju i posljednje dvije utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, te će oko 17 sati biti kompletirano 17. kolo.

Utakmicom Željezničar - Velež počelo je 17. kolo prije dva dana. Rođeni su slavili s 0:1 i najavili zanimljivo kolo.

Jučer su igrane tri utakmice. Borac je s 1:2 slavio protiv Zvijezde 09 i samo potvrdio jesenju titulu, Sloga je s 1:0 bila bolja od Posušja, a Sarajevo je s 3:0 riješilo GOŠK.

Igman - Tuzla City

Danas su na rasporedu posljednje dvije utakmice. Prva se od 13 sati igra u Konjicu, a sastaju se Igman i Tuzla City.

Pravi je to derbi u borbi za ostanak u ligi. Igman ima 15 bodova i nalazi se na pretposljednjoj poziciji, dok je City s bodom više samo poziciju iznad.

Pobjedom bi Igman preskočio i City i GOŠK i skočio na deveto mjesto sa samo bodom manje od Željezničara, dok Cityju odgovara i remi da 18. kolo ne dočeka u opasnoj zoni.

Oglasi

Admir Musić iz Hrasnice je glavni sudija, pomagat će mu Amer Macić iz Mostara i Hasan Nanić iz Bužima, dok je Benjamin Deljković iz Sarajeva četvrti sudija.

Široki Brijeg - Zrinjski

I posljednja utakmica u ovom kolu igra se u Posušju od 15:15 sati. Široki Brijeg biti će domaćin Zrinjskom.

Veliki kiks Zrinjskog u prošlom kolu i poraz od Zvijezde 09 iskoristilo je Sarajevo i preskočilo Plemiće na tabeli, a Zrinjskom danas treba pobjeda da se vrati na drugo mjesto.

Široki Brijeg je u krizi rezultata, te će ostati na šestom mjestu nakon današnje utakmice kako god da se završi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija biti će Darko Gedžić iz Brčkog, Perica Maskaljević iz Donje Mahale i Moamer Čaušević iz Sarajeva su pomoćnici, a četvrti sudija je Antonio Tomić iz Kreševa.

Ovome svemu dodajmo i to da je ovo pretposljednje kolo u jesenjem dijelu sezone, odnosno da se narednog vikenda završava prvi dio sezone Premijer lige BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi