Navijači Igmana frapirani odlukom neposredno pred utakmicu sa Tuzla Cityjem!

Ostali su zatečeni

Navijači Igmana frapirani odlukom neposredno pred utakmicu sa Tuzla Cityjem!

Admin Čaušević

Igman od 13 sati igra vrlo važan meč za opstanak jer će u Konjicu gostovati Tuzla City, a odlukom objavljenom neposredno pred početak utakmice navijači hercegovačkog kluba su doživjeli hladan tuš. 

Kratkim saopštenjem na društvenim mrežama Igman se obratio svojim navijačima uz naglasak da je zabranjeno unošenje kišobrana na tribine tokom meča sa Tuzla Cityjem.

Iz Igmana su naveli kako je tu odluku donio lokalni MUP što je poprilično iznenadilo navijače ovog kluba. 

Sluteći po reakcijama na društvenim mrežama mnogi su ostali iznenađeni i ovakav potez shvataju nerazumljivim jer je centralna tribina Gradskog stadion u Konjicu nenatkrivena.

Igman se oglasio na društvenim mrežama

Ovakva odluka je vrlo vjerovatno donesena iz sigurnosnih razloga, međutim to i nije bio slučaj u nekim prethodnim susretima.

Zanimljivo da je u nekim ranijim mečevima u nepogodnim vremenskim uslovima bilo dozvoljeno unošenje kišobrana.

Oglasi

Primjera radi, to je bio slučaj na utakmici protiv Željezničara koju je Igman riješio u svoju korist sa 2:0. 

Uoči utakmice Igman je zauzimao 11. mjesto na tabeli sa 15 bodova, dok je Tuzla City poziciju iznad sa bodom više što dovoljno govori o značaju meča.

Kada su u pitanju sastavi Edis Mulalić sa jedne, te Adnan Osmanhodžić sa druge strane su se odlučili za sljedeće startne postave:

Igman: Ćeman, Bešagić, Hebibović, Oremuš, Ahmetović, Čubrilo, Sipović, Đorić, Denković, Buturović, Janketić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Kobiljar, Sušić, Čolić.

Glavni arbitar utakmice je Admir Musić iz Sarajeva, asistirat će mu Amer Macić iz Mostar, Hasan Nanić iz Bužima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Pa strah ih da nece ko zapucat iz kišobrana ko što je vučič četalj puco iz svog ..još tad bili stari modeli kišobrani..zamisli sad sa ovim novim modelima ..svaka cast za mup
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi