Foto: FK Željezničar

Oglasili se zvaničnim saopštenjem

FK Željezničar potpisao saradnju sa FS Saudijske Arabije, dio zimskih priprema odradit će u Španiji

Endin Čaušević

FK Željezničar prolazi kroz veliku rezultatsku krizu, a navijači kluba s Grbavice nadaju se da će zimski prelazni rok donijeti prijeko potrebne promjene u ovom timu. Jedan od tih koraka trebala bi biti saradnja sa Fudbalskim savezom Saudijske Arabije oko posebnog programa koja je ozvaničena danas u Plavom salonu.

Naime, Željezničar je jutros saopštio da je potpisan ugovor sa Future Falcons čime je klub s Grbavice i zvanično postao dio programa FS Saudijska Arabije.

U pitanju je razvojni program, a navedeni koncept pruža platformu za razvoj igrača i trenera, te predviđa saradnju na mnogim nivoima.

Željezničar je jutros u Plavom salonu ozvaničio saradnju sa Saudijcima, te su javnosti putem saopštenja objasnili o čemu se radi.

"Ovaj koncept pruža snažnu platformu za razvoj igrača i trenera te predviđa saradnju na selekciji, probne nastupe, zajedničke turnire i pripreme timova kao i saradnju na drugim poljima.

Jedan od elemenata koji će omogućiti bolje uslove je i činjenica da će FK Željezničar dio zimskih priprema obaviti u modernom trening centru Future Falcons programa koji se nalazi u blizini Barcelone u Španiji", navodi se, između ostalog, u saopštenju Plavih.

"Cijenim krucijalnu saradnju sa FK Željezničar u razvoju naših mladih igrača, obzirom da se naš program fokusira na fudbalske vještine kao i na razvoj ličnosti kroz treninge i kontinuiranu edukaciju. Ovo partnerstvo predstavlja značajan korak naprijed jer je u skladu sa našom posvećenošću njihovom razvoju. Ono omogućava sticanje vrijednog iskustva i Future Falcons program je posvećen obezbjeđenju neophodnih resursa i kreiranju okruženja neophodnog za uspjeh", rekao je generalni direktor programa Future Galcons Ghassan Felemban.

Također, i iz FK Željezničar su dali komentar na novu saradnju koja je potpisana.

"Današnjim potpisom smo formalizirali naše partnerstvo i stvorili pravni osnov za unapređenje i proširenje saradnje na obostranu korist. Očekujemo da će prvi efekti ove saradnje na svim poljima biti vidljivi već tokom zimske prvenstvene pauze", rekao je Jusuf Tanović.

Na potpisu je bio i Romeo Jozak koji je tehnički direktor u FS Saudijska Arabije, te je objasnio zašto su izabrali baš Željezničar za saradnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za saradnju smo ciljano odabrali Željezničar jer se, kao i u drugim slučajevima, radi o najvećim klubovima u tim državama u kojima vlada veliki pritisak da se ostvare najbolji rezultati i mi se nadamo da ćemo kroz ovu saradnju stvoriti uvjete da se oni i ostvare u skoroj budućnosti paralelno sa razvojem naših igrača i trenera".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.