Željezničar nije jedini: Ko je trenutno u najvećoj krizi, a predviđala se borba za vrh?

Kriza rezultata

Željezničar nije jedini: Ko je trenutno u najvećoj krizi, a predviđala se borba za vrh?

Edmir Škorić

Svakog ljubitelja fudbala u BiH pogled na tabelu ostavlja u nevjerici zbog Fudbalskog kluba Željezničar, koji se nalazi tek na osmom mjestu i na samo je tri boda od opasne zone.

Željezničar tradicionalno u sezonu ulazi sa najvećim ambicijama bez obzira što situacija na Grbavici odavno nije bajna.

Ako se o tituli nije govorilo, jer možda nije bilo nimalo realno, svakako se govorilo o Evropi kao cilju i kao nečemu što bi zadovoljilo aptetite jednog od najvećih i najtrofejnijih timova u našoj zemlji.

No, Željezničar se trenutno nalazi u ozbiljunoj rezultatskoj krizi, čak mu prijeti i onaj najgori scenarij, iako nijedan navijač ne želi ni da pomisli na to. Realnost je takva da je Željo trenutno samo tri boda iznad opasne zone, dok mu Evropa "bježi" gotovo 15 bodova.

U prilog im ne ide ni težak raspored u narednom periodu, jer će gostovati GOŠK-u, ugostiti Zrinjski, pa gostovati na Pecari, a potom ugostiti Sarajevo na Grbavici. To bi svakako mogao da bude presudan period za Željezničar.

Oglasi

U posljednje četiri utakmice doživio je tri poraza i osvojio samo bod. Ipak, unatoč tome, Željezničar nije tim u najgoroj formi niti jedini kojem se predviđala borba za vrh, a nalazi se daleko ispod na tabeli.

Naime, NK Široki Brijeg nije slavio na posljednjih osam utakmica, a danas je doživio težak poraz od Zrinjskog u derbiju. Mostarci su slavili na Pecari sa 2:0, pa je to bio četvrti poraz na posljednjih sedam utakmica, u kojima su tri puta remizirali i nijednom slavili.

Prvo su poraženi od Sloge sa 1:0, pa od Borca istim rezultatom, potom su odigrali 1:1 sa Posušjem, pa izgubili sa 2:0 u Tuzli, remizirali kod kuće s Veležom (2:2), s GOŠK-om u gostima (0:0) prije današnjeg poraza. Slijedi gostovanje kod Zvijezde 09 i to se najzad čini kao prilika da se prekine jedna od najgorih serija Širokog posljednjih godina.

Dvostruki prvak BiH proživljava ozbiljnu krizu, iako je u prvih pet kola bio fantastičan sa 10 bodova od mogućih 15. Redali su Širokobriježani pobjede i izgledali po nekima dovoljno dobro da se bore i za titulu, a sada im je važno samo da ne upadnu u još veću dubiozu i da ne bi došli u situaciju da strahuju za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Široki ima tri boda više od Željezničara i za sada je u boljoj poziciji, ali i Hercegovci su na samo šest bodova od opasne zone.

Nema sumnje da će na Pecari tokom zime raditi na promjenama jer su one neophodne da se ekipa razdrma i da prekine užasnu seriju, pa onda uz nekoliko dobrih rezultata u nizu možda dobije ponovo status kandidata za plasman u Evropu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ko je vjerovao u Evropu sa Biberom Rustemom Turanjaninom Alisonom Čosićem povrijeđenim Ovčinom koji nije šutnuo loptu godinu dana taj nema dvije čiste u glavi
0 3
Malac
Hebo ba zelju
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi