Modri slave

Dinamo se u nastavku probudio i razbio Ballkani za još jedno evropsko proljeće

Edmir Škorić

Dinamo je večeras u okviru 6. kola grupne faze Konferencijske lige ugostio Balkkani, te slavio sa 2:0 i tako prošao u nokaut fazu ovog takmičenja.

Dinamo ove sezone ne blista kao prethodnih, dosta se namučio u ne tako jakoj grupi, ali je večeras na Maksimiru pobjeda od 2:0 bila dovoljna za šesnaestinu finala Konferencijske lige, dok će vodeći Plzen koji je ostvario svih šest pobjeda igrati osminu finala.

Ballkani se dobro držao u Zagrebu, no gosti sa Kosova su poklekli na samom kraju. U 69. minuti Perić je na ubačaj Mišića glavom pogodio za 1:0, a samo tri minute kasnije on je asistirao Bruni Petkoviću, koji donosi Modrima miran kraj meča.

Kanoko je u 75. minuti krenuo sam na gol gostiju, srušen je s leđa, pa je dosuđen penal. Petković je bio siguran sa bijele tačke za konačnih 3:0.

Dinamo bi čak i da je izgubio prošao dalje jer je Astana poražena od Plzena, ali tim Sergeja Jakirovića ništa nije prepuštao slučaju.

U terminima od 21 sat odigrano je još nekoliko mečeva. Zorya je razbila islandski Breidablik s 4:0, dok je Olimpija u Bratislavi pobijedila Slovan sa 2.1 i to sa igračem manje.

Lille se mučio sa Klaksvikom, ali je ipak dobio sa 3;0, dok je Club Brugge sa 3:1 savladao Bodo/Glimt. Maccabi Tel Aviv je bio bolji od Genta sa 3:1, a Bešiktaš je u Švicarskoj dobio Lugano sa 2:0. Duel Plzena i Astane završen je rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nešto ranije bh. prvak Zrinjski je remizirao sa Aston Villom (1:1), Fenerbahče je uz dva gola Edina Džeke razbio Spartak Trnavu sa 4:0, dok je PAOK sa 4:2 demolirao HJK Helsinki.

U Varšavi Legia je pobijedila AZ sa 2:0, Genk sa 2:0 bio bolji od Čukaričkog, a Ferencvaroš i Fiorentina odigrali su 1:1, dok je u Škotskoj Aberdeen savladao Eintracht iz Frankfurta sa 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.