Sa meča u Ugljeviku

Teško i da se sjećaju posljednje pobjede

Razočarenje u NK Široki, dovoljno govori objava na stranici kluba: "Za ovo nema..."

Samir Mlaćo

Užasnu polusezonu nogometaši Širokog Brijega završili su danas novim porazom.

Širokobriježani su poraženi sa 3:0 kod fenjeraša Zvijezde 09 i to potpuno zasluženo.

U posljednjih pet utakmica čak tri puta su poraženi izabranici Marijana Budimira, a nakon poraz od Zrinjskog u prošlom kolu imali su zamjerki na suđenje, no danas mogu imati samo zamjerke na svoju partiju.

Potpuno su razočarali, što govori i objava na zvaničnoj stranici.

"Za ovo nema riječi", napisali su iz NK Široki Brijeg na svojoj stranici.

I zaista je tako, a sada na Pecari slijedi velika čistka. Veliki broj igrača će dobiti raskid ugovora, samo čudo može spasiti i trenera Marijana Budimira, koji je sjajno krenuo, ali onda je ekipa došla u veliku krizu.

Nisu na Pecari željeli da mijenjaju do kraja prvog dijela sezone, ali sada samo čudo može ostaviti Budimira u Hercegovini.

Krivicu svakako snose odgovorni za brojne transfere koji su pokazali kao promašaji.

Sada u Premijer ligi slije zimska pauza, a Široki Brijeg će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo. Zatim će ugostiti Željezničar, te gostovati Igmanu, a onda u 22. kolu dočekati Slogu Doboj.

Širokobriježani će se morati pojačati jer 22 osvojena definitivno im ne garantuje mnogo ni kada je opstanak u pitanju. Posušje i GOŠK imaju samo dva manje, Željezničar tri, kao i Tuzla City.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

FK Zvijezda 09 - NK Široki Brijeg 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Zvijezda: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Veličković, Goodswill, Karaklajić, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Šaravanja, Chinedu, Kpan, Matić, Lukić, Mamić, Musa, Dadić, Tomić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.