Dva premijerligaša će uskoro na teren, a bodovi im 'zlata vrijede'

Meč počinje od 13 sati

Dva premijerligaša će uskoro na teren, a bodovi im 'zlata vrijede'

Samir Mlaćo

Važan meč za oba tima igraju danas u Ugljeviku nogometaši Zvijezde 09 i Širokog Brijega.

Meč počinje od 13 sati, a na centru će se naći Elvedin Topuzović iz Tuzle. Zvijezda 09 je na posljednjem mjestu i ima tek osam bodova, te ovaj meč vidi kao posljednju šansu da ostane u borbi za opstanak.

Domaćima igraju samo tri boda, a sve ostalo bi značilo kraj nada i u nastavku sezone neće imati većih ambicija. Široki Brijeg je u velikoj krizi rezultata.

Porazi se nižu, a sa Pecare vjeruju da je danas vrijeme da slave pobjedu i tako mirnije od na zimsku pauzu. Zimska pauza sigurno će donijeti veliku čistku kada je igrački kadar u pitanju, te je pojedinim nogometašima danas zadnja šansa da se pokažu.

Treneri Darko Milisavljević i Marijan Budimir su odredili početne postave:

FK Zvijezda 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Veličković, Goodswill, Karaklajić, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

Oglasi

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Šaravanja, Chinedu, Kpan, Matić, Lukić, Mamić, Musa, Dadić, Tomić.

U najavi meča ispred NK Široki Brijeg govorio je prvotimac Ivan Mamić.

"Svjesni smo kako je pred nama teško gostovanje. Smatram kako tablica ne prikazuje realno stanje i kvalitetu momčadi Zvijezde 09. Što se nas tiče, rezultat nam ne ide u prilog u zadnje vrijeme, u nekim utakmicama smo podbacili, dok nam je u nekim utakmicama i sreća okrenula leđa", naglasio je Mamić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Međutim, sutra je nova utakmica i prilika da konačno osvojimo tri boda i s pobjedom odemo na zimsku pauzu", dodao je on.

Od 15:15 sati danas igraju FK Velež i FK Igman Konjic, dok se prvi dio sezone u Premijer ligi završava sutra duelom Zrinjskog i Sarajeva. Taj meč počinje u 18 sati Pod Bijelim Brijegom.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Zvijezda konstantno plaća ceh jer se tim formira dva dana pred prvenstvo. Zatim promijene 2-3 trenera i uigrajuse pred kraj polusezone a tad je već kasno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi