FOTO: EPA

Bundesliga, 16. kolo

Novi kiks Dortmunda, ludnica u Sinsheimu

Haris Zilić

Sredinom ove sedmice igra se vandredno 16. kolo njemačke Bundeslige nakon čega ide zimska pauza, a već ovog utorka vidjeli smo tri zanimljiva rezultata i deset golova na tri utakmice.

Werdrer je na svom terenu uspio uzeti bod RB Leipzigu te tako goste usporiti u borbi za vrh tabele. Završeno je rezultatom 1:1.

Strijelac za Werder bio je Njinmah u 75. minuti utakmice na asistenciju Stagea, dok je za goste pogodio Openda u 47. minuti.

Borussia Dortmund je također razočarala svoje navijače.

Milioneri su večeras remizirali 1:1 protiv ove sezone loše ekipe Maniza, tako da je Borussia napravila novi ozbiljan kiks i već četiri utakmice u šampionatu ne zna za trijumf.

Gol za Dortmund postigao je Brandt u 29. minuti iz slobodnjaka, a za goste strijelac je bio Van Den Berg u 43. minuti na asistenciju Mwene.

Spektakularan duel u Sinshiemu odigrali su Hoffenheim i Darmstadt, a konačan rezultat je glasio 3:3.

Bundesliga 16. kolo:

Werder Bremen - RB Leipzig 1:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Dortmund - Mainz 1:1

Hoffehneim - Darmstadt 3:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.