Demirović i Augsburg zaustavili Borussiju, debakl Bjelice i Union Berlina
FOTO: EPA

Bundesliga, 15. kolo

Demirović i Augsburg zaustavili Borussiju, debakl Bjelice i Union Berlina

Haris Zilić

Tradicionalni subotnji termin od 15:30 na njemačkim terenima ove subote je donio četiri utakmice 15. kola gdje napadači nisu bili pretjerano raspoloženi.

Augsburg je dočekao tim Borussie Dortmund i utakmica je završena rezultatom 1:1.

Domaći su odlično otvorili meč, a u 23. minuti lijep pogodak postigao je naš Ermedin Demirović za 1:0, ali gosti se brzo vraćaju u susret i u 35. minuti Malen pogađa za 1:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Bochum je na svom terenu dočekao Union Berlin kojeg predvodi sa klupe Nenad Bjelica. Domaći su poveli 1:0 u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena golom Asana, za 2:0 pogodio je Paicenica u 54. minuti susreta. Nokaut gostiju potvrdio je Stoger golom iz penala za 3:0 u 78. minuti utakmice to je bio i konačan rezultat utakmice.

Darmstadt je dočekao Wolfsburg, a utakmica je okončana rezultatom 0:1. Gol za goste postigao je Lovro Majer u 63. minuti.

Oglasi

Mainz nastavlja sa lošim igrama ove sezone. Dočekali su danas tim Heidenheima, a konačan rezultat je glasio 0:1 za goste, strijelac za Heidenheim je bio Pieringer u 12. minuti.

Bundesliga, 15. kolo:

Augsburg - Borussia Dortmund 1:1

Bochum - Union Berlin 3:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Darmstadt - Wolfsburg 0:1

Mainz - Heidenheim 0:1

Top Komentari

BosanskaSvedska
Buduci klub od ermina Bvb.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi