To bi bio gol karijere, ali...

Ermedin Demirović će sanjati golmana Stuttgarta, bh. napadač nije mogao da vjeruje šta se desilo

Endin Čaušević

Stuttgart i Augsburg igraju trenutno utakmicu 16. kola njemačke Bundeslige, a u centru pažnje početkom drugog poluvremena našao se bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Stuttgart je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja u Bundesligi jer ovaj tim igra zaista odlično što je malo ko očekivao.

Domaći se nalaze pred pobjedom i protiv Augsburga jer imaju prednost od 3:0 i čini se da je na ovom susretu sve riješeno.

Stuttgart je odlično otvorio utakmicu i stigao do prednosti u 18. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Undav.

U finišu prvog dijela novi udarac za Augsburg. Igrači Stuttgarta odlično su kombinovali, a Undav je ovaj put bio asistent za Guirassyja koji zabila pogodak za 2:0.

Međutim, Augsburg je početkom drugog dijela mogao da smanji rezultat jer su gosti imali veliku priliku i to zahvaljujući Ermedinu Demiroviću koji ove sezone igra u zaista odličnoj formi.

Naime, Demirović dobio loptu na nekih 40 metara udaljenosti od gola i krenuo je u napad, a potom fenomenalno šutirao sa 30-tak metara. Loptu su svi već vidjeli u golu, no golman Stuttgarta to je nevjerovatno odbranio.

Sigurno da bi to bio vjerovatno naljepši gol u dosadašnjoj karijeri bh. napadača, ali nažalost Nubel ga je zaustavio i fantastično odbranio taj šut.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajan pokušaj Demirovića i odbranu Stuttgarta možete vidjeti na OVOM LINKU.

Domaći su posao završili u 69. minuti kada je Fuhrich pogodio za 3:0, te Stuttgart već sada može upisati nova tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.