Fabrizio Romano je imao posebnu objavu o Ermedinu Demiroviću, najavljuje velike stvari
Ove sezone je Demirović postigao sedam golova u dresu Augsburga i u martu bi mogao biti od velikog značaja za bh. reprezentaciju koja želi da se plasira na Euro (Foto: EPA)

Gdje ide reprezentativac BiH?

Fabrizio Romano je imao posebnu objavu o Ermedinu Demiroviću, najavljuje velike stvari

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović nalazi se na meti više klubova, javio je transfer guru i proslavljeni sportski novijnar Fabrizio Romano.

Fabrizio Romano najpoznatija je osoba na svijetu za fudbalske transfere, a danas je imao objavu o Demiroviću, koji je potpisao za ROOF, menadžersku agenciju, zbog čega bi moglo doći do transfera naredne godine.

“Napadač Augsburga Ermedin Demirović je jedan od igrača koje treba pratiti u 2024. godini, pogotovo nakon što je promijenio menadžere potpisom za agenciju ROOF”, piše Romano.

"Demirović je ove sezone postigao sedam golova u Bundesligi i ima pet asistencija. Kapitena Augsburga prati više klubova", tvrdi Romano.

Nije naveo imena klubova, ali sigurno je da se sprema nešto veliko budući da je ROOF agencija koja zastupa neke vrhunske svjetske igrače poput Sergea Gnabryja, Kaija Havertza, Virgila van Dijka, Marca Andre ter Stegena...

Oglasi

Demirović je u Bavarsku stigao prije godinu i po dana iz Freiburga i postao je prva zvijezda ovog njemačkog tima. Prethodno je igrao za Alaves, Sochaux, Almeriju i St. Gallen.

Interesantno bi bilo znati koji to klubovi prate reprezentativca BiH, mada se u njemačkim medijima posljednjih dana pisalo da je jedan od zainteresovanih Eintracht iz Frankfurta, ali i slavna Borussia Dortmund.

25-godišnji napadač rođen u Hamburgu ima 23 nastupa u bh. dresu i jedan pogodak. U Augsburgu je ove sezone na 15 mečeva postigao sedam golova uz pet asistencija te je jedan od najefikasnijih igrača u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Demirovićeva forma svakako raduje i selektora Savu Miloševića koji sprema najjači tim kako bi u martu izborio Evropsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj 2024.

Edin Džeko i Ermedin Demirović trenutno su napadači BiH koji igraju u najboljoj formi i od njih se puno očekuje u duelima sa Ukrajinom i, iskreno se nadamo, Islandom ili Izraelom. Podsjetimo da polufinale s Ukrajinom igramo 21. marta u Zenici, a eventualno finale četiri dana kasnije na Grbavici sa pobjednikom meča Izrael - Island.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi