Adin Bajrić nije dobio ni minute u dresu Veleža ove jeseni i sada ide na posudbu.

Odlasci u Mostaru

Velež Bajrića šalje na posudbu, odlazi i Kadrić

Eldar Ganibegović

Jesenja polusezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine je završena prije tri dana, a već je poznato koja dva fudbalera nećemo gledati u dresu FK Velež u nastavku. U pitanju su Adin Bajrić i Faris Kadrić.

FK Velež završio je na trećoj poziciji nakon 18 kola i jesenjeg dijela prvenstva, te će se u nastavku boriti za Evropu, a, ako se otvori prilika, sigurno i za prvo mjesto i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Proljetni dio sezone počinje sredinom februara mjeseca 2024. godine, a SportSport.ba saznaje imena dva igrača koja u nastavku sezone neće nositi dres Rođenih. Radi se o Adinu Bajriću i Farisu Kadriću.

Adin Bajrić nije dobio ni minute u jesenjem dijelu prvenstva i njega će Velež poslati na posudbu. Neće daleko od Mostara, s obzirom na to da bi trebao zadužiti opremu Igmana iz Konjica koji se bori za ostanak u ligi.

Adin Bajrić FK Igman FK Velež Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
11 kao starter
7 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Drugi igrač kojeg nećemo gledati u timu Deana Klafurića je 18-godišnji defanzivni veznjak i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Faris Kadrić.

On je devet puta igrao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine minule polusezone, a igrao je i meč kupa protiv visočke Bosne, te je u 0:6 pobjedi pogodio dva puta.

Faris Kadrić FK Velež Pozicija: MF

Statistika

9 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Druženje u FK Velež za kraj uspješne godine

U prelijepom ambijentu restorana jednog od mostarskih hotela, Upravni odbor FK Velež upriličio je ugodno zajedničko druženje svih zaposlenika Kluba. Predsjednik i članovi Upravnog odbora, treneri u stručnom štabu, treneri i zaposleni u Omladinskoj školi FK Velež – "Muhamed Mujić", zaposleni u odjelu administracije, marketinga, kao i na stadionu "Rođeni" su bili tu i bila je to večer koja je okupila Crvenu porodicu na jednom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež, gospodin Senad Kevelj, iskoristio je ovu priliku i obratio se prisutnima:

"Velike zasluge zasigurno pripadaju našim igračima i trenerima za rezultatski uzlet, ali tu ste i svi vi koji ste “iza scene”, a koji svoj posao radite predano i s velikom posvećenošću i ljubavlju. Igračima i trenerima su kvalitetan teren, sigurno jedan od najboljih u našoj zemlji, obezbijedili naši radnici na stadionu. Uvijek ih dočekaju čiste i uredne svlačionice, masaže, topli napici, čista i uredna oprema, što je također važan segment koji iziskuje izuzetan trud. Tu su svakako i članovi naše administracije koji rade odličan posao, baš kao i naš marketing tim koji u javnost šalje pravu sliku o svima nama. Svi smo na istoj stazi, a samo jedinstveni i s neizmjernom ljubavlju prema Klubu i možemo ostvariti postavljene ciljeve."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.