Velež na odmoru, poznat je datum prozivke i odlaska u Tursku
Rođeni od danas na odmoru, u januaru se pale motori.

Za Rođene je zimska pauza počela

Velež na odmoru, poznat je datum prozivke i odlaska u Tursku

Eldar Ganibegović

Zrinjski i Sarajevo međusobnim duelom danas zatvaraju jesenji dio prvenstva. Ostalih 10 klubova već je na zimskoj pauzi, a među njima i FK Velež.

Velež je jučer u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru ugostio Igman iz Konjica i remizirao 1:1 kasnim pogotkom Hrkaća.

Ante Hrkać
Ante Hrkać FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

28 nastupa
28 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
3 golova

U zavisnosti od današnjeg rezultata između Zrinjskog i Sarajeva Velež će prezimiti na 3. ili 4. poziciji, a pauza za igrače ovog tima već je počela.

Naime, Rođeni su trenutno na odmoru, a prozivka je zakazana za sedmi januar 2024. godine kada će početi pripreme za proljetni dio sezone.

Fudbaleri Veleža će 19. januara put Turske, gdje će se zadržati 15 dana. U Turskoj će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica (imena protivnika biti će naknadno poznata), a onda će uslijediti povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Za danas u 13:30 sati je zakazana press konferencija na kojoj će se javnosti obratiti Predsjednik Upravnog odbora FK Velež, Senad Kevelj, potpredsjednik Kluba, Admir Rahimić kao i šef stručnog štaba Rođenih Dean Klafurić.

Velež ima još dva gostovanja i dvije domaće utakmice

Premijer liga Bosne i Hercegovine se nastavlja sredinom februara, a poznat je raspored još za četiri kola, prije trećeg dijela sezone.

Na startu proljetnog dijela sezone Velež će u goste kod Sloge Meridian, a onda će dočekati banjalučki Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slijedi novo gostovanje i to kod Posušja, te za kraj domaći duel protiv Tuzla Cityja.

Tada će se praviti novi raspored po pozicijama na tabeli, te ćemo saznati sve parove za preostalih 11 kola.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije